Bert en Catherine: ‘Tim Hofman lokt agressie uit’

WNL-baas Bert Huisjes en Telegraaf-columniste Catherine Keyl vinden dat Tim Hofman zelf agressie uitlokt met zijn internetprogramma #BOOS van BNN. Dat hebben ze gezegd in het Mediaforum in De Ochtend op NPO Radio 1. Bij een confrontatie voor #BOOS liep Hofman maandag een kaakbreuk op. “Hij heeft er een klein beetje om gevraagd moet ik zeggen. Je komt binnen met een geschil tussen huurder en een vastgoedmagnaat en steekt een confettikanon af“, zegt Huisjes.

Alleen dat is al irritant, vindt de omroepbaas. “Dan loopt je door naar zijn kamer en steek je nog een confettikanon af. Ik weet niet, maar als jij wil bemiddelen tussen mensen die een conflict hebben, is dit niet de juiste zet. Je overvalt mensen en zet ze gelijk in een positie dat ze agressief naar jou moeten gaan worden bijna.”

‘Dader’ Ton Hendriks legde in Quote uit dat Hofman weigerde zijn kantoor te verlaten. “Je mag iemand natuurlijk geen gebroken kaak slaan, maar als je het verhaal van Quote las, dan is het toch een soort huisvredebreuk. Hij is drie keer gesommeerd om weg te gaan. Je kunt bijna reconstrueren hoe het is gelopen met de klap: hij zal aan de camera hebben gezeten, de verslaggever duwt de persoon weg en die krijgt dan een elleboog tegen zijn kaak. Voor je het weet eet je zes weken door een rietje.”

Hofman moet volgens Huisjes niet te veel in de slachtofferrol gaan. “Het is wel iets wat je zelf hebt opgezocht. Ik weet ook niet of de misstand die hij heeft willen aantonen in relatie staat tot deze huisvredebreuk en het confettikanon.”

De BNN-ster is volgens Huisjes sensatiezuchtig. “Even zitten wachten op iemand is natuurlijk saaie tv, maar als je een confettikanon afschiet in de entree van een bedrijf… Dan heb je geen basis meer om een gesprek aan te gaan. Het gaat niet om de oplossing, maar om de sensatie.”

Catherine Keyl is het volkomen eens met Huisjes. “Dat heeft hij ook gedaan bij een restaurant in Muiden, waar dan een meisje een bepaald loon niet uitgekeerd had gekregen. Als je dan het item afkijkt, dan had het meisje gewoon verkeerde uren gedeclareerd. Hij stelt zich ook nog op voor iemand die de boel besodemietert. Dan denk ik: waar ben je mee bezig.”

Elke keer dat ik problemen had, had ik er min of meer om gevraagd. Dat geldt ook voor Tim Hofman, het spijt me. Dit is een deel van je vak. Als hij werkelijk vindt dat hij voor die mensen moet opkomen en mensen uitdaagt, dan kun je klappen krijgen, dat weet je gewoon.”

Lees ook:
Quote 500-lid slaat Tim Hofman ziekenhuis in (maandag)
Tim Hofman moet zes weken door rietje eten na klap (dinsdag)

Foto: NPO Radio 1

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen