Bert en Catherine: ‘Tim Hofman lokt agressie uit’

Geplaatst op Tue 15 Aug 2017 om 17:30

WNL-baas Bert Huisjes en Telegraaf-columniste Catherine Keyl vinden dat Tim Hofman zelf agressie uitlokt met zijn internetprogramma #BOOS van BNN. Dat hebben ze gezegd in het Mediaforum in De Ochtend op NPO Radio 1. Bij een confrontatie voor #BOOS liep Hofman maandag een kaakbreuk op. “Hij heeft er een klein beetje om gevraagd moet ik zeggen. Je komt binnen met een geschil tussen huurder en een vastgoedmagnaat en steekt een confettikanon af“, zegt Huisjes.

Alleen dat is al irritant, vindt de omroepbaas. “Dan loopt je door naar zijn kamer en steek je nog een confettikanon af. Ik weet niet, maar als jij wil bemiddelen tussen mensen die een conflict hebben, is dit niet de juiste zet. Je overvalt mensen en zet ze gelijk in een positie dat ze agressief naar jou moeten gaan worden bijna.”

‘Dader’ Ton Hendriks legde in Quote uit dat Hofman weigerde zijn kantoor te verlaten. “Je mag iemand natuurlijk geen gebroken kaak slaan, maar als je het verhaal van Quote las, dan is het toch een soort huisvredebreuk. Hij is drie keer gesommeerd om weg te gaan. Je kunt bijna reconstrueren hoe het is gelopen met de klap: hij zal aan de camera hebben gezeten, de verslaggever duwt de persoon weg en die krijgt dan een elleboog tegen zijn kaak. Voor je het weet eet je zes weken door een rietje.”

Hofman moet volgens Huisjes niet te veel in de slachtofferrol gaan. “Het is wel iets wat je zelf hebt opgezocht. Ik weet ook niet of de misstand die hij heeft willen aantonen in relatie staat tot deze huisvredebreuk en het confettikanon.”

De BNN-ster is volgens Huisjes sensatiezuchtig. “Even zitten wachten op iemand is natuurlijk saaie tv, maar als je een confettikanon afschiet in de entree van een bedrijf… Dan heb je geen basis meer om een gesprek aan te gaan. Het gaat niet om de oplossing, maar om de sensatie.”

Catherine Keyl is het volkomen eens met Huisjes. “Dat heeft hij ook gedaan bij een restaurant in Muiden, waar dan een meisje een bepaald loon niet uitgekeerd had gekregen. Als je dan het item afkijkt, dan had het meisje gewoon verkeerde uren gedeclareerd. Hij stelt zich ook nog op voor iemand die de boel besodemietert. Dan denk ik: waar ben je mee bezig.”

Elke keer dat ik problemen had, had ik er min of meer om gevraagd. Dat geldt ook voor Tim Hofman, het spijt me. Dit is een deel van je vak. Als hij werkelijk vindt dat hij voor die mensen moet opkomen en mensen uitdaagt, dan kun je klappen krijgen, dat weet je gewoon.”

Lees ook:
Quote 500-lid slaat Tim Hofman ziekenhuis in (maandag)
Tim Hofman moet zes weken door rietje eten na klap (dinsdag)

Foto: NPO Radio 1
27 Reacties op “Bert en Catherine: ‘Tim Hofman lokt agressie uit’”


 1. Johan

  Media-tirannie van een NPO-sukkel.

 2. Anonymous

  Een volwassen vent die een dooie dwerg nadoet, met zijn BOOS.

 3. really

  NPO-bejaarden met een mening *gaaap* NEXT!

 4. Arie

  Ik mag hopen dat die Tim een flink pak op zijn sodemieter heeft gehad, arogant kereltje, die denkt bekende bnn er te zijn.

 5. Tooth

  @Arie
  Schrijf eens een foutloos bericht!

  En dat geldt ook voor MC. “Hij stelt zich ook nog op voor iemand die de bedoel besodemietert.” Wat?!

 6. David

  De oude generatie weet nog hoe het hoort. Dit is gewoon verwend gespuis uit Amsterdam… NEXT!!

 7. Keever

  @David

  Pieter Storms en Willibrord Frequin behoren ook tot de oude generatie.

 8. aammehoela

  Las elders dat Peter R. de Vries het ook heel begrijpelijk vindt dat deze Tim een dreun kreeg. Met zulk gedrag vraag je er zelf om, aldus Peter R.

 9. rtllatenightfan

  Pieter en willibrord waren inderdaad nog een tandje erger, heb het programma even gekeken, ik vind het wel een leuk programma. Tim komt altijd wel een beetje arrogant over, maar dat speelt hij ook. In wie is de mol was hij nl. Helemaal niet zo.

 10. PA.V-H

  Wat een onzin. Daarom mag je iemand een kaakslag geven.

  Waar is het fatsoen.

 11. Anonymous

  Tim Hofnar moet voortaan gewoon een Top Ten hoofdbeschermer op doen.

 12. Arie

  Ik schijt op die laffe angsthazen van Dutchbatt, 8000 man laten vermoorden zonder 1 schot te lossen. Het Nederlandse leger.

 13. Stokpaardje

  Spellen.

 14. Esmeralda

  @Arie

  Je weet wat voor mensen dat waren? Ja?
  Dan is het toch niet zo erg?

 15. Gonzo

  Kan er smakelijk om lachen, die lui denken dat ze alles kunnen maken, nu even niet dus.

 16. Roos

  Allemaal Boze Zure Babyboomers, van de dader tot de mopperaars.

 17. Bep

  Gonzo… dat dacht ik ook. Tim wordt volwassen en ga normaal doen, puber.

 18. Flits Bom

  Ik vind het wel mooi dat hij op zijn muil is geslagen. Met dat zielige vlasbaardje van hem, lol.

 19. Bart

  Een man van 72 geeft een hijs en de kaak breekt. Die melkmuil heeft vast last van Osteoporose.

 20. Dokter Bernhard

  Osteogenesis imperfecta.

 21. Petra de Groot

  Bizar hoeveel mensen hier een confetti-kanon en wat onschuldig gesar voldoende aanleiding vinden om iemand kapot te slaan. Notabene tijdens het opkomen voor jongeren met een probleem. Kansloze maatschappij.

 22. Graaf Volkert

  @Petra de Groot.
  Dat zijn dan ook de Tokkies van onze samenleving.
  Wat die man allemaal flikte bij degene waar hij voor op kwam moet natuurlijk maar kunnen.
  Ik hoop dat hij de ziekemhuisrekening van Hofman moet betalen, en wens Tim Hofman beterschap.

 23. Sjoerd

  Eens met Petra. BLijkbaar mag je volgens sommigen hierboven iemands kaak breken als deze reageerders hem niet mogen. Goede standaard.

 24. Henk

  Catharina Keyl heeft duidelijk niet op zitten letten en moet voor straf de uitzending opnieuw bekijken. Als je commentaar geeft, hoor je de feiten te kennen.
  P.S…. in januari was er blijkbaar een fout geslopen in de berekening van de uren van dat meisje…. Die arrogante meneer uit Muiden wilde echter de maanden daaropvolgend, waarvan de uren afgetekend waren door collega’s, niet uitbetalen.
  P.S. 2…. Google eens naar wat recensies van dat restaurant in Muiden en je ziet dat meneer zich vaker arrogant gedraagt (richting klanten).
  Zo’n restauranteigenaar verdient geen klanten en goed personeel, maar een spoedig failissement.

 25. Geert

  Catherine Keyl, de vrouw die het prostitueren van Afrikaanse jongens eigenlijk wel oke vond onder de noemer ‘ontwikkelingssamenwerking’. Mens valt toch niet serieus te nemen.

 26. Anoniem

  Geen enkel gedrag rechtvaardigt geweld! Daarbij zegt Tim zelf nog ‘Kan gebeuren.’ Tim weet zelf ook wel dat een klap eraan zat te komen, maar dit was wel wat anders dan één klap. Wat betreft die confetti, dat is om te laten zien dat ze er niet zijn om ruzie te komen maken maar dat hun intentie is het vrolijk op te lossen. Daarbij als je aan Tim vraagt of hij die confetti op wilt ruimen, heeft hij dat altijd gedaan. Hij zeurt trouwens helemaal niet, maar dat je het juridisch verder wel aanpakt, lijkt me logisch. Als je 52 miljoen euro hebt, mag je toch wel zorgen dat het huis dat je verhuurd, in een beetje normale staat is. Maar goed, dat is mijn mening.

 27. Bnoniem

  Dus een confettikanon en ‘huisvredebreuk’ rechtvaardigd geweld? In dat geval zouden de studenten ook recht hebben om een goede knal te verkopen, gezien ze regelmatig vreemde mensen in hun huis hebben omdat meneer Hendriks, met 52 miljoen op zijn rekening, te gierig is om de deur te repareren.

  Tim kwam hier op voor studenten die in een door Hendriks verwaarloosd pand wonen waarbij huisvredebreuk geregeld voorkomt en waar de brandveiligheid niet op orde is. Deze meneer denkt schaamteloos te kunnen verdienen aan de woningsnood. Te gierig om brandmelders te vervangen. Niet voor niets zelfs in de Quote 500 omschreven als een ‘dubieuze huisjesmelker’ met voornaamste eigenschap ‘keihard zakendoen’.

  Dit bewijst maar weer dat meneer Hendriks mensen niet behandeld zoals hij zelf behandeld wenst te worden.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.