Beau en Marieke zwaaien af in laatste Summer Night

Vanavond is RTL Summer Night alweer voor het laatst te zien op RTL 4. Niet alleen Beau van Erven Dorens neemt afscheid van de late avond, maar ook Marieke Elsinga vertrekt. Ze neemt zelfs geen tv-afscheid meer van Humberto Tan, die na Linda’s Zomerweek, op 4 september, weer terugkeert met RTL Late Night. Is er dan misschien tóch een beetje ruzie in de tent, zoals de geruchten al weken suggereren? Elsinga werd er gisteren naar gevraagd op Radio 538, maar zij ontkent.

Het gerucht gaat dat Tan vindt dat Elsinga te veel de show stal en dat ze niet met elkaar door één door kunnen. “Dat is het gerucht? Dat ik het te goed doe en dat het daardoor niet goed klikt?“, zei ze gisteren op Radio 538.

Elsinga: “Dat is niet zo en als dat zo zou zijn, zou het natuurlijk een absurd compliment zijn. Ik ben een gup in de mediawereld. Als iemand met zo’n gerenommeerde status als Humberto Tan daadwerkelijk jaloers zou zijn op mij, dan mag ik me denk ik in mijn handjes wrijven. Dat lijkt me een absurde twist. Ik hou er wel van dat soort roddelbladen-twists, dus keep them coming zou ik zeggen.”

Vindt ze het lastig om afscheid te nemen? “Het valt eigenlijk best wel mee. Ik heb dit voorjaar al beslist dat ik het bij één seizoen laat. Ik weet al heel lang dat ik nu mijn laatste Late Night heb en dan stel je je daar een beetje op in.”

Ik heb er lang over nagedacht, want als je het één jaar doet, denk je: een is geen, moet ik dat niet twee jaar doen? Of drie jaar zoals mijn voorganger Luuk Ikink? Daar worstelde ik een beetje mee. Ik mis echter het naar buiten gaan. Toen ben ik goed gaan nadenken en toen dacht ik: waarom ga je het twee jaar doen terwijl je iets anders wil doen?

Het heeft niets te maken met het uitzendtijdstip, aldus Elsinga. “Ik werk nu van 13.00 tot 23.00 uur ongeveer. Mijn werk is mijn grote liefde, dus ik stop er niet mee omdat het mijn sociale leven opeet. Dat haal ik in het weekend wel weer in.”

Elsinga klinkt redelijk nuchter over haar vertrek. “Het wordt wel janken natuurlijk, maar wel pas na de show als er een wijntje in gaat. Ik laat een super fijn team bij Late Night achter me, maar Boulevard en Late Night zijn een beetje broer en zus, dus ik blijf de mensen nog wel een beetje zie.”

Zij gaat straks aan de slag voor RTL Boulevard. En wie volgt haar op bij RTL Late Night? “Daar kan ik niks over zeggen.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen