Art wil niet meer blijven hangen in Wie is de Mol-bubbel

Art Rooijakkers wilde vroeger het liefst nog een dagje blijven hangen in het groepsgevoel als de opnames van Wie is de Mol erop zaten, maar tegenwoordig wil hij het liefst zo snel mogelijk weer naar huis. Dat vertelt de Avrotros-ster in gesprek met het AD. Rooijakkers’ prioriteit is verschoven naar zijn gezinsleven. Zijn vriendin beviel vier maanden geleden van een tweeling. “Het voordeel van Wie is de Mol is: het is geen snoepreisje. Je bent heel druk, er is constant afleiding.”

Hoewel hij het missen van zijn gezin door de drukke opnameperiode nog redelijk aankon, ervoer Rooijakkers de terugreis als compleet anders. “Normaal gesproken – en de kandidaten hebben dat nog meer – zit je in een soort bubbel als het programma is afgelopen. Het liefst blijf je daar dan nog even een dagje.”

Dat gevoel had hij nu niet. “Ik wilde zo snel mogelijk naar huis.”

In de toekomst zal dat reizen voor televisie nog lastiger worden, vermoedt Rooijakkers. “Van mijn omgeving begrijp ik dat het weggaan alleen maar ingewikkelder wordt als de kinderen straks gaan praten. Kunnen ze ook nog uitleggen dat ze het vervelend vinden dat je weggaat. Ik ben benieuwd. Ik weet wel dat het nu nóg fijner thuiskomen is.”

Het AD-interview met Art Rooijakkers kunt u lezen via Blendle.

Foto: Nico Kroon/Avrotros

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen