Art Rooijakkers vindt Kroongetuige lijken op Mol

Wie is de Mol-presentator Art Rooijakkers vindt het nieuwe RTL 4-programma Kroongetuige van Monic Hendrickx wel een beetje lijken op zijn eigen televisiehit. Dat gaf hij woensdagavond aan aan de desk van RTL Boulevard. Rooijakkers kan niet om de vergelijking heen. “Het komt natuurlijk wel bekend voor: er is een groep BN’ers die iets moet oplossen en er zit er een tussen die een dubbelrol speelt. Dat idee ken ik ergens van. Maar ik ben wel benieuwd“, zegt hij.

Kroongetuige onderscheidt zich weer met het fictie-element: de BN’ers moeten een fictieve moordzaak oplossen. “Aan de andere kant maakt het het ook wel weer intrigerend dat er een fictie-element in zit op de een of andere manier.”

Gaat hij kijken? “Ik ben wel benieuwd om eerlijk te zijn. Ik zie het ook als een compliment aan Wie is de Mol. Ik ga wel kijken denk ik.”

Boulevard-deskundige Shelly Sterk benadrukt dat Kroongetuige geen Mol-kopie is: “Er zijn ook wel verschillen met Wie is de Mol. Er is een plaats delict en de deelnemers slapen vlak daarbij in een villa. Het is een soort Cluedo XXL. Het lijkt me ook een heel leuk programma.

Lees ook: RTL 4 maakt kandidaten Monic Hendrickx-show bekend (gisteren)

Foto: RTL

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen