Angela de Jong ziet Dionne Stax niet op DWDD-slot

Tv-recensent Angela de Jong van het AD ziet Dionne Stax op het tijdstip van De Wereld Draait Door niet zitten. Dat laat ze vandaag weten in haar column in de krant. Matthijs van Nieuwkerk gaat met ingang van 2018 veel minder De Wereld Draait Door maken dan voorheen en dat betekent dat NPO 1 zoekt naar iemand die het tijdslot in de DWDD-loze maanden overneemt. Het AD meldde eerder dat er vooral wordt gekeken naar Eva Jinek, maar ook naar Dionne Stax. De Jong is echter sceptisch.

Stax op deze prominente plek in het NPO 1-schema zou volgens De Jong een miskleun zijn. “Ik betwijfel zelfs of het genre überhaupt bij haar past.”

Momenteel maakt Stax furore met haar veelbekeken programma Lady Di & Dionne op NPO 2. Dat kan ze prima, stelt De Jong. “Maar een uur lang een talkshow dragen?

Een talkshow is iets heel anders, weet de tv-recensente. “Een pittig interview afwisselen met een luchtiger conversatie, sfeer maken aan tafel, ad rem uit de hoek komen, vervelende gasten met een blik of sneer op hun nummer zetten? Ik zie het Dionne niet zo snel doen.”

Hoe knap ze ook is, ze mist op dat gebied de flair en brutaliteit van Eva. Ik vrees dat een talkshow bij haar al snel verwordt tot een Koffietijd of Tijd voor Max“, besluit ze in de krant (via Blendle).

Lees ook: ‘Dionne Stax en Eva Jinek in beeld voor DWDD-slot’ (18 augustus)

Foto: KRO-NCRV

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen