5 Uur Live trapt af met 9 procent marktaandeel

Het nieuwe RTL 4-programma 5 Uur Live, de opvolger van RTL Live, is maandag om vijf uur van start gegaan met 168.000 kijkers en 9,4 procent marktaandeel. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Waar RTL Live vanuit een sfeerloze studio kwam, komt 5 Uur Live als middagvariant van Koffietijd uit de Koffietijd-villa. De eerste aflevering werd gepresenteerd door Quinty Trustfull en kwam vanwege het mooie weer vanuit de tuin. Te gast was onder meer Winston Gerschtanowitz.

Verder beleefde Hannelore Zwitserlood haar debuut als sidekick in 5 Uur Live. Het kwam erop neer dat ze gedurende de eerste paar minuten wat nieuwtjes voorlas. Haar rubriek stelde niet zo veel voor. Woensdag zit ze er weer, vanmiddag zit oud-Hart-ster Maureen du Toit op die plek.

Hoewel 5 Uur Live het enige liveprogramma was tussen vijf en zes, was het programma niet de winnaar in het tijdslot. Dat was het programma Allemaal Familie op NPO 1, goed voor 203.000 kijkers en 11 procent marktaandeel.

Ook NPO 2 en SBS 6 zaten RTL 4 op de hielen om vijf uur. De herhaling van De Slimste Mens scoorde 8 procent marktaandeel en Huizenjacht zette ruim 7 procent neer.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen