‘3FM haalt Frank van der Lende van middagspits af’

Geplaatst op Tue 01 Aug 2017 om 10:57

Een bittere pil voor Frank van der Lende. De opvolger van Coen & Sander bij NPO 3FM wordt na twee jaar alweer van de middagspits-show afgehaald. Althans, dat melden bronnen vandaag aan De Telegraaf. Van der Lende zou tussen 16.00 en 18.00 uur worden opgevolgd door het duo Rámon Verkoeijen en Mark van der Molen, dat nu nog de lunchshow van 12.00 tot 14.00 uur maakt. Zij zouden op hun beurt weer worden vervangen door een vrouwelijke dj: Eva Koreman.

Het slot van 14.00 tot 16.00 uur, dat nu in handen is van Wijnand Speelman, zou naar Angelique Houtveen gaan. Daarmee krijgt 3FM in één keer een veel vrouwelijker geluid.

Vooral de uitzendingen tijdens de ochtendspits en middagspits zijn belangrijk voor radiozenders. Van der Lende presteert ondermaats. De luistercijfers van het middagprogramma bleven na het vertrek van Coen & Sander dalen, weet Radiofreak. Het marktaandeel is in twee jaar tijd afgenomen van 10,3 naar 5,6 procent.

Wat er met Van der Lende zou gaan gebeuren is nog onduidelijk. Volgens De Telegraaf krijgt hij een plekje in de weekendprogrammering.

Een woordvoerster van de NPO reageert: “De programmering van de radiozenders wordt momenteel aangepast, maar we maken niets bekend tot het plaatje rond is.

Vorig jaar november ging de programmering van 3FM drastisch op de schop, omdat het station al geruime tijd in zwaar weer zit. Die veranderingen werden recentelijk al enigszins teruggedraaid.

Foto: BNN-VARA, Michel Snater
39 Reacties op “‘3FM haalt Frank van der Lende van middagspits af’”


 1. Mosselman

  eindelijk.

 2. ronald

  Het is ook een vreselijk kinderachtig showtje

 3. Zonder Naam

  Hij zou eigenlijk lekker moeten gaan freaken in de late avonduren. Frank is niet persé slecht, maar simpelweg niet het type om prime time te plaatsen. Helaas voor hem zit de VPRO hem in die late avonduren nogal in de weg.

 4. peter

  Tja, of dit de oplossing is, weet ik niet.
  Maar ik denk van niet.
  er is paniek bij 3fm en deze actie’s geven geen rust bij 3 fm
  Mocht dit door gaan dan weet je bijna zeker dat er over 4 maanden weer een verandering komt.

 5. Ron

  Dat geschuif in de programmering is niet slim. Doe het gewoon goed en hou je een keer een tijdje vast aan het gekozenen. Andere poppetjes op andere plaatsen is niet alleen de oorzaak dat het slecht gaat met 3 FM. De muziek is gewoon te breed waardoor veel luisteraars wegzappen.

 6. valerie

  Frank vd Lende is misschien een aardige jongen maar radio maken kan hij niet, wat een slecht en flauw programma is dat. Zeer goede beslissing om hem van de middag te halen. Nu nog een goede invulling voor de ochtend, want Domien is ook niet te pruimen.

 7. Meneer Kaktus

  Dat ‘hoitjes’ van v/d Lende is me toch een potje genderneutrale verwijfdheid, niet te harden. Aangevuld met die dagelijkse hoeveelheid pies-, poep- en seksgrappen maakt dat z’n programma zelfs voor een Q Music te kinderachtig, laat staan voor het iets volwassener publiek van 3FM.

 8. Henkjan

  Er bestaat een god ! :)

 9. tsiscar

  Mijn ma heeft tiyfus aan haar poes
  Daarom ben ik zon tyfesjoch
  van 5 jaar ahahahahaha terrrrinng wat een klote joch ben ik……….
  Even een hond verkrаchten hoor
  zo terug ahahaaaaaaaaaaa

 10. Kirth Gersen

  En weer een langharig stuk tuig weg. Doeiii!

 11. boris

  Frank van der Lende is echt een talent, maar 16-18 past niet bij hem.
  Komt wel goed met 3FM, maar heeft echt tijd nodig.

 12. De directie van Dit theater

  Lijkt me meer een type om in een coffeeshop wiet te roken. Lekker met je lange haren terug naar de sixties.

 13. De Leukste Thuis

  Droeftoeter 1e klas man man man…

 14. Janke Garinga

  Brrrrr. wat een griezelige NPO hippie. Nodig tijd dat de schrob bezem er door gehaald wordt bij die NPO vuiligheid.

 15. Jeanet

  Leuke gast alleen te alternatief voor het brede publiek.
  Daarnaast heeft ie, niet zo clever voor iemand die een breed publiek moet bereiken, te vaak zijn liefde voor Ajax ge-etaleerd. Daar raak je simpelweg luisteraars mee kwijt.

 16. Janke Garinga

  Het is maar goed dat je die NPO lui niet kunt ZIEN en RUIKEN op de radio.

 17. Don

  Ben ik even blij dat ik al ruim 20 jaar geleden ben afgehaakt! hahaha

 18. bert

  Eindelijk, die talentloze mafkees kan eindelijk gaan doen waar hij het beste in is, double latte mochaccino’s maken in de plaatselijk Starbucks. Daar kun je zo lekker olijk lullen en mensen aanspreken met hun eigen naam terwijl je ze niet kent.

 19. jelle

  Vast een heel aardige vent, maar ik werd helemaal gek van z’n ‘hoitjes’ e.d. Ben mede dankzij hem verhuisd naar radio2.

 20. Gazt

  Ik snap het besluit wel, alhoewel Frank me echt een aardige kerel lijkt en opzich zo nu en dan best een leuke show neer weet te zetten.
  Waar ik me veel meer over verbaas is dat ze twee nontalenten (Eva en met name Angelique) overdag achter elkaar neer gaan zetten. Willen ze dan daadwerkelijk iedereen naar Radio 2 jagen? Angelique past totaal niet bij 3FM, als ze de vrije hand zou krijgen hoor je elke dag dan 2 uur reggaeton en slap onderbouwde urban naast dat af wat vaag gebrabbel in de microfoon. Ze zat prima op haar plek bij FunX, op 3FM lekker in de nacht proppen tot einde contact en dan weer direct terug naar FunX, wat een armoe dit. Het enige positieve wat ik zie is dat Mark en Ramon naar drivetime gaan. Maar tussen 12 en 4 gaat de radio hier naar een andere zender.

 21. Meneer Kaktus

  Frustrerend dat je 2 vrouwen door de strot geduwd krijgt die minder talent hebben dan hun mannelijke collega’s, maar puur vanwege de poes een plek krijgen. Niet uit te leggen.

 22. WETS

  Heeft hij eindelijk eens tijd om naar een goede kapper te gaan

 23. Gazt

  @Meneer Kaktus

  Och over 4 maanden zijn de luistercijfers misschien wel nog verder gezakt dan het dieptepunt begin dit jaar. Dan mag hopelijk die Angelique het veld ruimen. Laatst nam ze ook Wijnand over in de middag, ik heb geprobeerd er naar te luisteren maar na 3 dagen alleen maar gejank over haar huis en wasmachine aangehoord te hebben en dat ze het knap vond dat ze een lamp kon vervangen was ik er wel klaar mee.

 24. Annoniemus

  Tis toch ook geen dj deze jongen met die lijzige stem als of hij voortdurend dronken is !!!!!!

 25. Jroen

  DE man van SR16 wordt het weekend in gedrukt.. Ik hoop dat 3FM SR dit jaar volledig op de schop neemt.

 26. Enzo Voort

  3FM is hard bezig zichzelf op te heffen.

 27. Vincent

  Doeitjes!

 28. Panda

  Maar even serieus: wat zat er vanmiddag rond lunchtijd achter de microfoon? Een gast met een enorm irritante stem/aardappel. Verschrikkelijk. Je hoeft echt geen topstem te hebben voor leuke radio, maar dit was echt niet om aan te horen. Dan liever Frank. Denk dat hij niet eens zo slecht is. Alleen niet sterk genoeg qua muziekkeuze.

 29. R

  @Jroen Jurre Bosman moet Serious Request naar Radio 2 doen. Daar past het veel beter.

 30. aammehoela

  Las elders dat deze verhuizing van dj’s goed ontvangen wordt. Met name Frank v.d. Lende zou het slachtoffer worden vanwege blijvende dalende cijfers. Het middag-duo schijnt het goed te doen, hogere waarderingscijfers dus logische keuze. En wat de dames betreft afwachten. Ken Angelique eigenlijk alleen van de Zwarte Lijst toen nog op radio 6. Klonk wel goed toen.

 31. jan

  hij kijkt er hillegaar scheel van

 32. Ronnie Tober

  Radiohoofd

 33. Flits Bom

  Beter halen ze zijn mat eraf.

 34. Joop

  @aammehoela Het ligt aan Frank en Domien. Dat zijn volgers en geen leiders. Je kunt dus ook niet van ze verwachten dat ze de kar trekken bij een hele zender. Domien moet dus ook gewoon weg uit die ochtend. Vreemd genoeg wordt hem de hand boven het hoofd gehouden. Het ligt ook aan het muziekbeleid van de zender en dat stug vast blijven houden aan de verjonging. Je kan best een beetje een jonge stijl hanteren maar je moet er ook genoegen mee nemen dat er veel ouderen luisteren. Dit was altijd zo en de zender was een succes. Nu zijn ze te ver doorgeslagen in de verjonging. Daarnaast was er nog de grote leegloop van populaire dj’s en de luisteraar verhuisden mee. Als ze op deze lijn voortborduren zie ik het niet meer goed komen. Mark en Ramon maar 16.00u is een goede zet. Hier hadden het vertrek van Coen en Sander natuurlijk gelijk Timur en Ramon moeten staan. De rest van de wijzigingen gaan ook niet helpen de zender er bovenop te helpen.

 35. by

  tsiscar ik weet nog een goede psychiater voor je, en je hebt weinig niveau

 36. Pete

  Kwestie van tijd en dan kunnen ze 3FM opdoeken.
  Laatst bleek uit onderzoek dat Slam FM de zender met de jongste luisteraars was.
  Gemiddelde leeftijd Slam: 28 jaar. 3FM luisteraars (zijn) waren gemiddeld: 36 jaar. Samen met Q-music het jongste publiek na Slam. Kortom. Dat verjongen en dat geschuif levert ze alleen maar meer verlies op. De meeste jongeren luisteren geen, of nauwelijks meer naar de radio. Die zitten op Spotify, YouTube en dat soort streaming diensten. Ze vinden radio oubollig en niet van deze tijd. De 36+ ‘ers houden van vastigheid. Die jaag je met dat schuif en al die zogenaamde jonge non-talenten weg naar radio 2 en andere zenders. En nee dit komt niet meer goed. Er is geen nieuwe aanwas aan luisteraars, die tijden zijn voorbij.

 37. Joran

  Godzijdank! Misschien wordt het nog wat.
  Kon deze politiek correcte zijesok niet uitstaan.

 38. casper

  na jaren luisteren maanden geleden overgestapt naar radio 2,en dat bevalt prima
  Frank is een flauw mannetje,maar dat programma tussen 12.00 en 14.00 met die 2 giechelnichten ramon en mark hebben me doen overstappen,echt waardeloos vanaf 12.00 dat 3fm

 39. Ed

  Frank lijkt best een prima gozer maar in het begin had hij al een nachtprogramma waar ook al niet doorheen te komen was.
  Denk dat Chiel Beelen hem een tijd lang het hand boven het hoofd heeft gehouden.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.