‘Wilfred Genee heel slecht voorbereid in Tour du Jour’

Geplaatst op Thu 13 Jul 2017 om 14:27

Wilfred Genee komt zwaar onvoorbereid over als presentator van het dagelijkse RTL 7-programma Tour du Jour. Dat vindt mediadeskundige Peter Zantingh van het NRC Handelsblad, schrijft hij in de krant. Zantingh is niet heel enthousiast over Tour du Jour. “De grootste zwakte is dat gastheer Wilfred Genee slecht voorbereid overkomt. Hij leunt sterk op de kijkersvragen die via sociale media binnenkomen en neemt af en toe tenenkrommende interviews af“, aldus de mediajournalist.

Hij had last van plaatsvervangende schaamte toen Genee de 21-jarige wielrenster Puck Moonen kleineerde door op te noemen dat ze 17e, 32ste en 69ste was geworden op bepaalde evenementen. “Hij mag dan gewend zijn aan het alfa-mannelijke onderlinge jennen bij Voetbal Inside, maar dat werkt niet in deze setting.”

Verslaggever Filemon Wesselink maakt volgens Zantingh een hoop goed. “Zijn totaal ongevaarlijke benadering van de renners zorgt ervoor dat ze losser reageren dan bij een kritische vragensteller“, zegt hij in de krant.

Dagblad Metro beschuldigde Genee eerder deze week van desinteresse. “Bij Genee – een vakman overigens – heb je toch altijd de indruk dat hij geen minuut van de Tour zou volgen wanneer hij hier niet als presentator was neergezet“, aldus het dagblad.

Toch is Metro wel erg enthousiast over Tour du Jour. Het programma krijgt van de krant vier van de vijf sterren, waar concurrent De Avondetappe genoegen moet nemen met twee sterren.

Foto: RTL 7, Tour du Jour
14 Reacties op “‘Wilfred Genee heel slecht voorbereid in Tour du Jour’”


 1. Wilfred G

  Lekker belangrijk wat een zuurlinkse NRC-er ergens van vindt. Not..

 2. Anonymous

  Mediadeskundige Peter Zantingh?
  Juist ja.

 3. Walter

  Wilfred Genee heeft niets met wielrennen, maar ook Dione de Graaf en Herman vd Zandt hebben niets met wielrennen. Is het dan raar dat de kijkcijfers afnemen?

  In combinatie met dopingverleden wielrennen en Boogerd als analyticus/dopingzondaar op tv…

 4. Nelly

  ‘Wilfred Genee heel slecht voorbereid in Tour du Jour’

  En dat heb ik nu ook bij Beau

 5. Bart Wijnen

  Wilfred is dan ook met name ‘gespreksleider’ die op basis van stellingen en losse flodders de specialisten aan tafel het woord laat voeren. Dat is bij Voetbal Inside eigenlijk niet anders.

 6. B

  Onzin, als iemand altijd goed voorbereid is, is het Genee.

 7. Walter

  Misschien dat Genee een kookprogramma kan presenteren op 24Kitchen. Kan ie de hele tijd kroppen sla en radijsjes (zijn obsessies) gebruiken…

  Dit past beter bij hem dan Tour du Jour.

 8. Johan

  Dit is niet de eerste keer dat wilfred dit programma presenteert. Alleen toen waren de cijfers beter en toen hoorde je niemand over des intresse en al die andere onzin. Mensen kijken gewoon veel minder tv en er wordt ook veel minder naar de tour zelf gekeken.

 9. piet

  Ik weet niet of Genee goed voorbereid is van wel of niet maar ik vind hem een irritant figuur die volgens mij niet tegen kritiek kan. Twee keer in de week vind ik al genoeg voor hem met VI en niet elke avond.

 10. Richardw

  Boogerd is juist 1 van de beste deskundige die je kan hebben, hou eens een keer op oer dat doping gebruik. Is 15 jaar geleden… het is nu het nieuwe wielrennen, dat zie je aan de etappe van vandaag. Denk dat het echt an gene ligt, te weinig kennis van de wielersport.

 11. echtwaar

  Wilfred Genee is gewoon een grote nul, of misschien wel een grote l*l.

 12. Bejo

  Azijnzeikerd die Zantingh..tour de jour met Wilfred is juist een goed gepresenteerd progamma. Veel beter dan de avondetappe. Leuke gasten aan tafel. Maar helaas geen kijkcijferkanon. De meesten vinden blijkbaar dat geneuzel bij de NOS met Dionne de Graaff beter,die helemaal geen verstand heeft van wielrennen

 13. riekie

  Waarom moet Wilfred altijd iedereen afzeiken voor de TV, EN MAAR DOOR BLIJVEN GAAN.
  Bha wat een vervelend mannetje, heeft hij geen fouten.

 14. riekie

  Dat is oude koeien uit de sloot halen, heeft niks met de tour te maken.
  Blijf hij doen bij allemaal van wie hij is weet. Vreselijk v
  flauw, zou jij dat zelf leuk vinden.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.