‘Wilfred Genee heel slecht voorbereid in Tour du Jour’

Wilfred Genee komt zwaar onvoorbereid over als presentator van het dagelijkse RTL 7-programma Tour du Jour. Dat vindt mediadeskundige Peter Zantingh van het NRC Handelsblad, schrijft hij in de krant. Zantingh is niet heel enthousiast over Tour du Jour. “De grootste zwakte is dat gastheer Wilfred Genee slecht voorbereid overkomt. Hij leunt sterk op de kijkersvragen die via sociale media binnenkomen en neemt af en toe tenenkrommende interviews af“, aldus de mediajournalist.

Hij had last van plaatsvervangende schaamte toen Genee de 21-jarige wielrenster Puck Moonen kleineerde door op te noemen dat ze 17e, 32ste en 69ste was geworden op bepaalde evenementen. “Hij mag dan gewend zijn aan het alfa-mannelijke onderlinge jennen bij Voetbal Inside, maar dat werkt niet in deze setting.”

Verslaggever Filemon Wesselink maakt volgens Zantingh een hoop goed. “Zijn totaal ongevaarlijke benadering van de renners zorgt ervoor dat ze losser reageren dan bij een kritische vragensteller“, zegt hij in de krant.

Dagblad Metro beschuldigde Genee eerder deze week van desinteresse. “Bij Genee – een vakman overigens – heb je toch altijd de indruk dat hij geen minuut van de Tour zou volgen wanneer hij hier niet als presentator was neergezet“, aldus het dagblad.

Toch is Metro wel erg enthousiast over Tour du Jour. Het programma krijgt van de krant vier van de vijf sterren, waar concurrent De Avondetappe genoegen moet nemen met twee sterren.

Foto: RTL 7, Tour du Jour

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen