Wendy van Dijk blij met ‘gerechtigheid’ voor Humberto

Wendy van Dijk, de first Lady van RTL 4, staat vierkant achter de column van Özcan Akyol over de ‘hetze’ tegen Humberto Tan. Dat laat de presentatrice weten op Twitter. Tan ligt behoorlijk onder vuur: na de jaarwisseling stapte de kijker ineens over naar Eva Jinek, maar de publieke opinie keerde zich pas écht tegen hem na zijn avontuurtje met Dionne Stax. Nu zijn invaller Beau van Erven Dorens veel beter blijkt te zijn, gaan de media al helemaal te keer tegen de presentator.

En dat terwijl Tan vorig jaar nog van alle kanten geprezen werd, aldus Akyol in de Nieuwe Revu. “Het tekent het opportunisme van de zogenaamde connaisseurs.

Diezelfde mensen weten nu dus precies waarom Beau van Erven Dorens het allemaal veel beter doet dan Humberto Tan. Met terugwerkende kracht analyseren ze de tekortkomingen van de goedlachse Surinaamse Nederlander en vinden ze het niet meer dan logisch dat hij nu door zijn collega wordt voorbijgestreefd. De hypocrisie is niet te harden.

Akyol spreekt van een ‘schijnheilige onwetendheid van televisierecensenten’, “die de hele avond op Twitter het landelijke sentiment volgen, gevormd door dorpsgekken, en dat vervolgens overpennen in een stukje van vierhonderd woorden.

Hij vreest het ergste voor Tan. “Ondertussen is Tan in de publieke opinie zo toegetakeld dat zijn terugkeer zonder meer in een debacle zal eindigen. Het voetvolk heeft reeds besloten dat anderen beter zijn, aangemoedigd door zelfbenoemde journalisten. Ze willen iemand anders, omdat iedereen dat roept. Zo werkt conformisme.

Van Dijk is blij met het stuk van Akyol: “Dank voor deze column! #gerechtigheid

Foto: RTL/William Rutten

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen