Volkskrant vindt interview Jinek met Wilders misstap

Eva Jinek had niet naar Den Haag af moeten reizen om Geert Wilders te interviewen over zijn katten. Dat vindt Haro Kraak, tv-kenner van de Volkskrant, schrijft hij in zijn column. Wilders wordt al jaren geregeld uitgenodigd door de redactie van Jinek, maar de PVV-leider weigert om in de studio over politiek te komen praten. “Precies de reden dat je hem dus niet ruim baan moet geven als hij alleen zijn snoezige kant wil laten zien“, vindt Kraak, die vindt dat Jinek een misstap heeft begaan.

Na afloop van het kattengesprek vroeg Jinek nog wel waarom Wilders niet langs wil komen om over politiek te praten. Daarop gaf hij aan niet van praatprogramma’s te houden. “Een uur aan tafel te gaan zitten met allemaal gasten die ik niet zelf heb uitgekozen… ik zit liever met Pluisje en Snoetje op de bank.

Kraak: “De kijker wist hopelijk wel beter, maar Jinek moest vooral lachen om het grapje. ‘Kattenmens!’, voegde ze er warm aan toe, om zijn aaibaarheid nog wat te vergroten.

Ongepast, vindt hij (via Blendle). “Het was een item met de journalistieke ruggegraat van een weekdier: onder het mom van satire kon Jinek onder elk gevoel van verantwoordelijkheid wegglibberen. De ophef kreeg ze er gratis bij.

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen