Volkskrant vindt Beau misschien wel beter dan Tan

Beau van Erven Dorens doet Humberto Tan vergeten op de tv-redactie van De Volkskrant. Het lijkt wel alsof hij áltijd al op de late avond zat. Dat vindt tv-recensent Julien Althuisius, schrijft hij vandaag in de krant. Van alle kanten klinkt nu het geluid dat Van Erven Dorens een serieuze bedreiging is voor Tan. En ook Althuisius is erg te spreken over Tans vervanger. “Hij doet dat nu een week, maar eigenlijk voelt het alsof Beau van Erven Dorens RTL Late Night altijd al heeft gepresenteerd.”

Van Erven Dorens is ongelooflijk zichzelf in dit format, vindt hij. “Van Erven Dorens weet bij elk onderwerp precies de juiste toon te vinden. Dan weer streng, dan weer ernstig; of juist lollig, clownesk.

Of invoelend, zoals bij het item over de dood van de 6-jarige nagellak-held Tijn. “Van Erven Dorens hield het niet droog. Dat stoorde niet.

De hartstochtelijkheid spat er aan alle kanten vanaf, schrijft Althuisius. “Opgeteld bij Van Erven Dorens’ ervaring, zijn nieuwsgierigheid en de kameleonachtige kwaliteit zich moeiteloos aan elke situatie en gesprekspartner aan te passen, zorgt dat ervoor dat Humberto’s jasje Beau als gegoten zit − als het hem al niet beter staat.”

Voor Tan zal het pijnlijk zijn dat Van Erven Dorens op de late avond van RTL 4 wordt omarmd door de kijker thuis. Sinds de jaarwisseling laat de kijker Tan behoorlijk links liggen en sinds zijn affaire met Dionne Stax is hij nóg minder geliefd.

Van Erven Dorens lijkt de frisse wind die RTL misschien ook ná de zomer nodig heeft.

De tv-recensie ‘Kameleon’ kunt u lezen in de Volkskrant (via Blendle).

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen