Veel tv-aanbiedingen voor Özcan Akyol

Özcan Akyol krijgt veel aanbiedingen uit de televisiehoek sinds het succes van zijn NPO 2-programma De Neven van Eus. Dat vertelt de schrijver en columnist in een interview met NU.nl. Wekenlang was Akyol prime time te zien op NPO 2. Op de vraag of hij het komende half jaar in de luwte gaat werken, antwoordt hij: “Vergeet niet dat ik vijf columns per week schrijf. Ik zit nooit in de luwte. Dit najaar wil ik verder schrijven aan mijn derde roman. Vanuit de televisiehoek zijn veel aanbiedingen gekomen.”

De aanbiedingen zijn uiteenlopend. “Van reis- en consumentenprogramma’s tot aan talkshows.”

Hij neemt het wel met een korreltje zout. “De televisiewereld is heel opportunistisch. De Neven van Eus was een succes, dus producenten denken dat ze met mij iets kunnen verkopen. Ik kan die aandacht wel relativeren.”

Akyol is geen streber. “Ik heb eigenlijk nooit een plan. Ik had drie jaar geleden niet de ambitie columnist te worden bij een landelijke krant. Ik had niet de ambitie een televisieprogramma te presenteren. Dat is me overkomen.

Hij gaat graag een uitdaging aan. “Als mensen op me afkomen met de vraag of ik een programma wil presenteren, dan zeg ik niet: ‘Nee dat kan ik niet, ik ben schrijver.’ Als Studio Voetbal mij uitnodigt, zeg ik niet: ‘Nee, ik was vroeger geen profvoetballer.‘”

Maar ik doe wat ik leuk vind, die luxe heb ik. Ik weet niet wat ik over twee jaar doe. Dat vind ik fijn, dat past bij mij“, besluit hij op NU.nl.

Foto: NTR

Meer in NTR

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen