Veel bekende acteurs in SBS 6-serie Zomer in Zeeland

De SBS 6-remake van de succesvolle Australische serie 800 Words gaat Zomer in Zeeland heten. De zender heeft voor de cast onder anderen Pip Pellens, Tonko Bossen, Jennifer Hoffman, Wilbert Gieske, Charlie Chan Dagelet, Anne-Marie Jung en Guido Pollemans gestrikt. Dat heeft SBS laten weten. Eerder werd al bekend dat de hoofdrol is weggelegd voor Daniël Boissevain. In Zomer in Zeeland verhuist hij met zijn kinderen van Amsterdam naar het rustige Zeeland.

Na het overlijden van zijn vrouw, besluit columnist Sjors Mulder het roer helemaal om te gooien en met zijn kinderen van Amsterdam naar het Zeeuwse dorpje Lekzand te verhuizen. Zijn dochter Fenna (Pip Pellens) en zoon Jurgen (Tonko Bossen) zitten helemaal niet te wachten op deze plotselinge verandering.

De enige die het besluit van Sjors nog enigszins begrijpt is zijn eindredacteur en goede vriendin Juul (Jennifer Hoffman). Met haar bespreekt hij het vreemde reilen en zeilen in Lekzand, waar hij markante types leert kennen.

Als blijkt dat Sjors zijn ongezouten mening over het dorp beschrijft in een column in een landelijk dagblad, komt hij direct in het middelpunt van de belangstelling te staan van de dorpsgenoten. Zij worden vertolkt door onder anderen Wilbert Gieske, Charlie Chan Dagelet, Anne-Marie Jung en Guido Pollemans.

De opnames van Zomer in Zeeland zijn in volle gang. De serie wordt uitgezonden op het belangrijke dramatijdslot van SBS6 op de maandagavond, waarop ook het zeer succesvolle Dokter Tinus te zien is.

De cast bestaat verder ook uit Hanna Verboom, Nyncke Beekhuyzen en Tamara Brinkman, die net als Daniël Boissevain eerder al werden aangekondigd.

Zomer in Zeeland wordt geproduceerd door IDTV en is vanaf het voorjaar van 2018 te zien op SBS 6.

Foto: SBS/Reinier Bergsma

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen