Van Westerloo: ‘Omroepen naïef over afname kijktijd’

Fons van Westerloo denkt dat de traditionele omroepen met een te positieve blik kijken naar de afname van de lineaire kijktijd. Dat zegt hij vandaag in het Telegraaf-artikel ‘Uitgekeken op kabeltelevisie’. Waar men in 2012 nog gemiddeld 2 uur en 59 minuten per dag tv keek, is daar nu nog 2 uur en 31 minuten van over, weet de krant. De kijktijd wordt afgesnoept door diensten als Netflix. “Een zeer bedreigende ontwikkeling voor reguliere televisiezenders en omroepen”, zegt Van Westerloo.

Vooral jonge mensen haken massaal af. “Sommige omroepen zijn naïef en zeggen: jongeren worden toch ook een keer oud en komen vanzelf bij ons. Maar zo gaat het niet. Want ze komen niet meer in aanraking met televisie en hebben daar geen behoefte meer aan.

Urgente televisie, dus actualiteiten of liveshows, worden gezien als dé redding van lineaire tv. Dat is nu zo, maar hoeft niet lang meer zo te zijn, aldus Van Westerloo. “Je zult ook zien dat de Netflix-achtigen niet stil blijven zitten. Het is niet ondenkbaar ze nieuws zullen gaan toevoegen. Er gaat heel veel veranderen en dat zal sneller gaan dan de meeste mensen denken.

Het kan in vijf à tien jaar gedaan zijn met lineaire televisie, denkt Van Westerloo. “Dat gaat hard.

Het Telegraaf-artikel, waarin consumenten vertellen over waarom ze de kabeltelevisie hebben ingeruild voor on-demand-kijken, is te lezen via Blendle.

Foto: VARA, De Wereld Draait Door

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen