Tv-zender Spike investeert in live-sportevenementen

Livetelevisie wordt door lineaire zenders meer en meer gezien als de heilige graal in de strijd met on-demandplatformen als Netflix. Immers: urgente uitzendingen wil men rechtstreeks zien en niet achteraf. De relatief jonge tv-zender Spike speelt daarop in met een investering in live-sportevenementen. Het eerste resultaat daarvan is Spike presents: WFL – The Final 16: een tv-gevecht tussen Remy Bonjasky en Melvin Manhoef, die daar gisterenavond over kwamen praten in RTL Boulevard.

Spike’s moederbedrijf Viacom Beneliux en de World Fighting League (WFL) zijn eerder dit jaar een vergaande samenwerking aangegaan vanuit de gezamenlijke ambitie het Nederlandse toptalent in de vechtsport op de kaart te zetten.

Het tv-bedrijf boort met deze stap in live-sportevenementen een nieuw gebied aan. “Als Viacom Benelux kijken we continu naar de mogelijkheden om entertainment zo dicht mogelijk naar onze fans te brengen. Via het TV scherm, digitale kanalen en ook via live evenementen“, zegt zenderbaas Maurice Hols.

Fans consumeren meer entertainment dan ooit tevoren en er gaat niets boven het versterkende effect van een live evenement waar je de sfeer van dichtbij kan voelen en proeven. De Spike presents WFL-evenementen geven de Nederlandse fans echt een bijzondere ervaring. Een waarbij je echt op het puntje van je stoel zit. Zowel in het publiek als op TV.

Kickboksen is een geschikte sport voor televisie, vindt Hols. “Er is geen sport in Nederland die van begin tot eind zo spannend en dynamisch is en zoveel vergt van de atleten. Nederland heeft veel toptalent in kickboksen en MMA, veel van dit talent blijft echter ongezien.”

Het is onze ambitie om samen met WFL een platform neer te zetten voor dit talent zoals ten tijde van de K1. Deze fenomenale wedstrijd tussen Bonjasky en Manhoef tijdens het Final 16-toernooi is de perfecte combinatie waarin Nederlandse legendes en jong talent samenkomen.

Spike presents: WFL – The Final 16 vindt op 29 oktober plaats in het Topsportcentrum Almere. Het evenement zal live te volgen zijn op Spike.

Foto: Spike/Samuel van Leeuwen

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen