Thijs Zonneveld vult AD-column met letter z

Sportjournalist Thijs Zonneveld heeft zijn AD-column over de Tour de France vandaag nagenoeg compleet gevuld met de letter z. Onder de kop ‘De etappe van gisteren’ volgen honderden z’jes, die moeten uitbeelden dat hij de etappe erg saai vond. Dat is te lezen in de kiosk. De Tour had een etappe in petto van maar liefst 216 kilometer die uitdraaide op een massasprint. Erg saai, vindt Zonneveld. “In de Giro hebben we prachtige ritten gezien, bijna elke dag“, vertelt de journalist tegen de NOS.

Wat de Italianen kunnen, kunnen de Fransen niet, aldus Zonneveld. “Dat er af en toe eens een keer zo’n rit in zit kan gebeuren, maar ze hebben er bij deze Tour geloof ik acht of negen uitgetekend. We hebben er nu een paar gehad en wie doe je hier in godsnaam een plezier mee?

Dit is geen goede tv, aldus Zonneveld. “Dan zeggen ze: ‘Dat is handig, want dan kun je het Franse land in beeld brengen en dan heb je een startplaats en finishplaats die allebei betalen en toevallig zo ver van elkaar liggen.’”

Jongens, je kunt een tv-product zo veel mooier maken als je een interessante Wie kijkt hier nog naar? Dit is bewegend behang tot 3 kilometer van de finish.”

De column van Thijs Zonneveld leest u onderstaand:

Foto: VARA

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen