RTL-Peter ergert zich aan huilende presentatoren

Peter van der Vorst vindt het heel storend als presentatoren van emotionele programma’s zélf beginnen te huilen. Dat vertelt hij in zijn column in de Televizier. Huilende presentatoren trekken te veel de aandacht naar zich toe, vindt Van der Vorst. “Zelf probeer ik het altijd te voorkomen, al is dat soms niet makkelijk“, geeft de presentator van RTL 4-programma’s toe. “Toch probeer ik dat wel, in ieder geval vóór de camera. Ik vind dat het niet om mij hoort te gaan, maar om m’n gasten.”

Bovendien krijg je al snel het verwijt dat je uit bent op effectbejag. Dus heb ik mezelf altijd de regel opgelegd: meeleven mag, meehuilen niet“, vervolgt hij.

Toch ging het eerder dit jaar mis toen Van der Vorst zijn collega Nicolette Kluijver interviewde over haar ‘gevecht’ tegen borstkanker. “Toen haar zoontje op schoot kroop tijdens het interview schoot ik ineens vol.”

Voor één keer brak ik dus m’n zelfopgelegde ‘huil-regel’. Niet ­vanwege effectbejag of kijkcijfers, maar gewoon omdat het even niet anders kon...”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen