Robine van der Meer: ‘GTST betaalde echt slecht’

Haar exit bij Goede Tijden Slechte Tijden in 2002 was geen financiële aderlating voor Robine van der Meer. Dat vertelt de actrice in Veronica Magazine. Acteren in GTST levert nu al geen vetpot op, maar vroeger was het volgens Van der Meer helemaal niks. “Wauw, wat betaalde dat slecht. En met z’n allen in een kleine kleedkamer. En natuurlijk ben je afhankelijk van scriptschrijvers. Ik vond mezelf erg zoet in de serie. Ik keek maar op tegen die Ludo… Als model ben je meer je eigen baas.

Werken als model is haar beter bevallen dan werken als actrice. “Ik heb een fantastische tijd gehad met mijn GTST-collega’s. De combi actrice-model bleek wel een lastige.

Uiteindelijk ging Van der Meer dood in GTST na een catfight op een boot bij Curaçao met Janine. “Geweldig. Het was de zakenvrouw in mij die een einde maakte aan dat actrice-bestaan. Met mijn man Mark ging ik aan de slag op Ibiza. Percelen kopen, huizen bouwen en inrichten. Verhuren, verkopen.

Mijn focus lag gewoon niet op een showbizzcarrière. Nee, de tv trok geen moment, de rode loper was leuk toen ik in GTST zat. Maar ik miste het geen seconde toen ik een andere afslag nam.”

In 2008 presenteerde Van der Meer nog het programma Model In 1 Dag op Net5. Van der Meer mist de televisie niet, maar staat wel open voor een rol in een actiefilm.

Overigens verdienen beginners bij GTST naar verluidt minder dan 3.000 euro bruto per maand. Een gastoptreden in de serie levert zo’n 300 euro per dag op, weet het tv-blad.

Foto: Net5

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen