Rick ‘losse handjes’ Brandsteder blijft op vrije voeten

Rick Brandsteder wordt wederom gespaard door de rechter. De RTL-ster hoeft niet de cel in, ondanks dat hij voor de zoveelste keer betrokken was bij een geweldsincident. Dat heeft de rechter in Amsterdam bepaald. Brandsteder kreeg in januari 2016 ruzie in de Amsterdamse Piano Bar, waarbij hij een flinke klap uitdeelde. De rechter veroordeelde hem in september 2016 tot een week voorwaardelijke celstraf, 750 euro boete en 250 euro schadevergoeding, maar het OM ging in hoger beroep.

In het verleden is Brandsteder meerdere keren betrokken geraakt bij vechtpartijen, dus het OM wilde de presentator achter de tralies hebben en eiste eerder deze maand vier weken gevangenisstraf, waarvan twee voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar.

De rechtbank in Amsterdam gaat daar niet in mee: Brandsteder blijft op vrije voeten. Hij is in hoger beroep veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van een week, met een proeftijd van een jaar en een geldboete van 750 euro voor mishandeling in het uitgaansleven.

Als Brandsteder komend jaar wéér iemand mishandelt, dan moet hij dus de cel in.

Brandsteder heeft dermate losse handjes, dat zelfs zijn eigen RTL Boulevard zich onlangs tegen hem keerde.

Foto: RTL Boulevard

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen