Richard Groenendijk boycot journalisten showbladen

Geplaatst op Mon 17 Jul 2017 om 13:10

Richard Groenendijk heeft enige tijd geleden besloten om journalisten van showbladen als Party, Weekend, Privé en Story niet meer te woord te staan. Dat vertelde de cabaretier zondagavond in Ranking the Stars op NPO 3. Groenendijk walgt van deze populaire tijdschriften. “Ik moet eerlijk zeggen dat ik het bladencircuit écht niet meekrijg, tenzij ik in een vliegtuig zit en het ligt daar. Uit principe spreek ik er niet meer. Dat deed ik vroeger wel“, begint de komediant zijn verhaal.

Op een gegeven moment knapte hij volledig af op de entertainmentjournalistiek. “Toen stond ik een keer in de Party met mijn moeder op een foto en toen stond eronder: ‘Richard met zijn moeder, een emotionele avond want zijn vader kon er voor het eerst niet bij zijn.’ Ik had het zelf niet gelezen, dus ik werd gebeld door een oude vriendin en die zei: ‘Is jouw vader overleden?!’ Dus ik zei: ‘Nou, die staat hier bij mij de muur te witten, dus het lijkt me niet.‘”

Groenendijk besloot direct contact op te nemen met Party. “Het is serieus. Toen gingen wij bellen naar de Party toe en toen gaf die journalist als reden: ‘Ja, ik zag die vader niet zo snel.’ Toen had mijn agent gezegd: ‘Nooit meer iets tegen zeggen.’

Dat advies heeft hij ter harte genomen. “Als ze nu zeggen: ‘Goh, ik ben van de Story’, dan zeg ik: ‘Fijne avond verder, maar ik ga niet meer met je praten.’ Of de Party, de Weekend of de Privé, noem ze allemaal maar op.”

Foto: Olivier Thijssen/BNNVARA
15 Reacties op “Richard Groenendijk boycot journalisten showbladen”


 1. snuifje

  Wie is dit überhaupt?

 2. Kaaskijker

  Ik vind dat je als je in dat BN’er-wereldje zit best wat kruimels mag toewerpen. Als je zelf niks wilt prijs geven krijg je dit soort verzinsels. Echter een journalist van de Party die je vader doodschrijft doet z’n werk ook niet naar behoren. Daar gaat uiteindelijk ook de geloofwaardigheid van de titel aan ten onder.

 3. Bets

  Als journalist zou ik een boycot voor Richard invoeren maar dat terzijde.

 4. Walter

  Party – Weekend – Story – Privé

  Stuk voor stuk ”kwaliteitsbladen”, uch uch…

 5. aammehoela

  Dat is de commercie ten top. Kwaliteit en objectiviteit zijn niet belangrijk. Wat dat betreft mis ik in dit rijtje De Telegraaf, maar dat terzijde.

 6. koen

  Waardeloze journalist. Ik snap Richard hierin heel goed!

 7. Anna

  Hierin heeft hij gelijk.

  Maar verder vind ik hem niet meer heel sympathiek. Het is de bedoeling in Ranking The Stars om de draak met elkaar te steken. Maar je kunt ook te ver gaan. Zoals Richard Groenendijk regelmatig doet.

  En zodra hij dan zelf wat te verduren krijgt is de zelfspot ver te zoeken en blijft hij maar zeggen: “Dit is het laatste seizoen dat ik meedoe!”

 8. Bertha Broodmaaltijd

  Kaaskijker
  Mon 17 Jul 2017 om 13:35
  Lezen blijft lastig. Zucht.
  Hij praatte toen juist nog wel met die bladen, dus dat heeft niks te maken met de onsmakelijke onzin over z’n vader die ze schreven.

 9. M

  Dus als één journalist uit dat soort pers een keer iets fout doet, ga je meteen de hele glamourpers boycotten? Nogal overdreven.

 10. Brenda

  @Anna

  Ja, met dat zinnetje heb ik het nu ook wel gehad. Hij blijft het maar roepen, seizoenenlang.

 11. Mark

  Die roddelbladen verkopen 10 x beter dan de shows van Richard.

 12. XyZ

  Ranking the stars
  Weer zon ons kent ons inc est programma

  Met uiteraard WEER paul de leeuw en zijn beste vrienden
  Een overdreven a so manwijf die iets teveel op aandacht g eilt
  En patty brard ach terlijke fatsige lichaam
  Wat hebben wij het leuk met elkaar joh
  Elkaar overbetaald werk bezorgen en maar lachen met zen alle

  Wanneer stopt deze ongein voor eens en altijd ?

 13. KIP

  Ik zie hier mensen de woorden journalist en pers gebruiken , dat zijn nou net de woorden die ik hun niet zou willen toedichten .

 14. C

  @anna, ik ben het eens met je. Alhoewel Richard en Patty als de aanjagers in het programma gebruikt worden, vind ik de koek nu wel op. Vorig jaar met het akkefietje met Ajouad bleek inderdaad dat deze twee wel erg lange tenen hebben.

 15. Joost

  Wie is deze kerel?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.