Richard Groenendijk boycot journalisten showbladen

Richard Groenendijk heeft enige tijd geleden besloten om journalisten van showbladen als Party, Weekend, Privé en Story niet meer te woord te staan. Dat vertelde de cabaretier zondagavond in Ranking the Stars op NPO 3. Groenendijk walgt van deze populaire tijdschriften. “Ik moet eerlijk zeggen dat ik het bladencircuit écht niet meekrijg, tenzij ik in een vliegtuig zit en het ligt daar. Uit principe spreek ik er niet meer. Dat deed ik vroeger wel“, begint de komediant zijn verhaal.

Op een gegeven moment knapte hij volledig af op de entertainmentjournalistiek. “Toen stond ik een keer in de Party met mijn moeder op een foto en toen stond eronder: ‘Richard met zijn moeder, een emotionele avond want zijn vader kon er voor het eerst niet bij zijn.’ Ik had het zelf niet gelezen, dus ik werd gebeld door een oude vriendin en die zei: ‘Is jouw vader overleden?!’ Dus ik zei: ‘Nou, die staat hier bij mij de muur te witten, dus het lijkt me niet.‘”

Groenendijk besloot direct contact op te nemen met Party. “Het is serieus. Toen gingen wij bellen naar de Party toe en toen gaf die journalist als reden: ‘Ja, ik zag die vader niet zo snel.’ Toen had mijn agent gezegd: ‘Nooit meer iets tegen zeggen.’

Dat advies heeft hij ter harte genomen. “Als ze nu zeggen: ‘Goh, ik ben van de Story’, dan zeg ik: ‘Fijne avond verder, maar ik ga niet meer met je praten.’ Of de Party, de Weekend of de Privé, noem ze allemaal maar op.”

Foto: Olivier Thijssen/BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen