Radio Veronica zet Jeroen van Inkel op straat

Jeroen van Inkel wordt op straat gezet door Radio Veronica. Zijn contract loopt af per 1 september en wordt niet verlengd. Dat vertelt de radiomaker vandaag aan De Telegraaf. Van Inkel bekent dat hij zijn vertrek al een beetje zag aankomen. “Radio Veronica heeft begin dit jaar gekozen voor een nieuwe koers. Daardoor ben ik van de ochtend naar het weekend verhuisd; meestal is dat een teken aan de wand. En nu blijkt dan ook dat mijn contract niet wordt verlengd”, aldus de radiomaker.

Vanwege zijn nauwe banden met het merk Radio Veronica vindt Van Inkel het erg lastig. “Ik vind het nogal wat, want ik ben 34 jaar geleden bij Veronica begonnen, waar Lex Harding mij indertijd een geweldige kans heeft gegeven. Ik heb natuurlijk ook op andere plekken gewerkt, zoals Qmusic en Radio 538, maar met Veronica heb ik altijd een speciale band gehouden.

Van Inkel, die inmiddels volledig is hersteld van zijn hartinfarct eerder dit jaar, wil volop verder met radiomaken. “Ik heb zeker de ambitie om de komende jaren vijf dagen per week te werken.”

Radio Veronica is onderdeel van radiogrootmacht Talpa Radio, dat verder eigenaar is van Radio 538, Radio 10 en Sky Radio. “Ik ben met verschillende zenders in gesprek en dat kan ook zomaar een van de Talpa-stations zijn.”

Momenteel zijn er ook geruchten over de radiocarrière van Rob Stenders, aangezien hij vertrekt in de middag van NPO Radio 2. Vroeger maakten ze samen de show Stenders & Van Inkel. Komt dat terug? “Daar zijn geen plannen voor.

NPO Radio 2 is op zoek naar een nieuwe dj voor het middagslot van 14.00 tot 16.00 uur.

Foto: Radio Veronica

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen