Qmusic zag daling luistercijfers al aankomen

Qmusic had al verwacht dat de luistercijfers zouden dalen door de breuk tussen radioduo Mattie Valk en Wietze de Jager. Dat zegt een woordvoerder van het station tegen het AD. Valk kost Qmusic niet alleen zes ton en een Tesla, maar ook dalende luistercijfers. De streek die hij De Jager heeft geleverd leidt er niet alleen toe dat het radioduo uiteen is gespat, maar ook dat zijn gunfactor is verdwenen. En dat vertaalt zich nu in de luistercijfers, ziet ook de commerciële zender zelf.

Het lag in de lijn der verwachting, aldus de persvoorlichter. “Gezien de recente ontwikkelingen hadden we wel een pas op de plaats verwacht. Het is geen reden tot paniek.

Mensen moeten volgens hem wennen aan de nieuwe situatie. “Mensen houden van routine. Een verandering in het dagelijkse ochtendritueel is wennen voor luisteraars.

In de algemene doelgroep is Qmusic niet langer de tweede, maar de vierde radiozender van het land. “We zijn trots dat we nog steeds de nummer 2 van Nederland zijn in de doelgroep 20-49 jaar.”

Foto: Qmusic

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen