Philip Freriks: ‘Jan Slagter nog druk met Groot Dictee’

Jan Slagter, de baas van Omroep MAX, werkt nog altijd aan een respectvol afscheid van het tv-programma Het Groot Dictee der Nederlandse Taal. Dat vertelt presentator Philip Freriks vandaag in de Volkskrant. Omroep NTR maakte in mei bekend dat Het Groot Dictee na 26 jaar van de buis gaat, omdat het ‘zijn beste tijd gehad heeft’. Slagter gaf al snel aan de show over te willen nemen en daar is hij nog steeds mee bezig. “Er is nog discussie over een doorstart of een afscheidsuitzending.”

Het is volgens Freriks niet makkelijk. “Jan Slagter, de baas van Omroep Max, is ermee bezig. Hij moet zaken doen met dezelfde netmanager van de Nederlandse Publieke Omroep, dat maakt het lastig.”

Toch heeft Freriks goede hoop. “Wat misschien helpt, is dat Max het graag wil doen, terwijl de NTR eigenlijk van het Dictee af wilde. Als Jan Slagter ook nog zegt: ik wil wel meebetalen, dan wordt het voor de NPO misschien een heel ander verhaal. Uiteindelijk draait het in Hilversum, naast de kijkcijfers, altijd om geld: wie betaalt wat?

Eerder meldde ook BNR Nieuwsradio zich. Freriks: “Ik vind het ontzettend aardig dat BNR belangstelling heeft, maar het Groot Dictee is toch echt televisie, geen radio. De grap is juist dat je deelnemers ziet zweten in de Eerste Kamer, terwijl ze dat dictee proberen te maken.

Het Volkskrant-interview met Philip Freriks kunt u lezen via Blendle.

Foto: MAX/Stef den Boer

Meer in NTR

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen