Philip Freriks: ‘Jan Slagter nog druk met Groot Dictee’

Geplaatst op Fri 14 Jul 2017 om 9:27

Jan Slagter, de baas van Omroep MAX, werkt nog altijd aan een respectvol afscheid van het tv-programma Het Groot Dictee der Nederlandse Taal. Dat vertelt presentator Philip Freriks vandaag in de Volkskrant. Omroep NTR maakte in mei bekend dat Het Groot Dictee na 26 jaar van de buis gaat, omdat het ‘zijn beste tijd gehad heeft’. Slagter gaf al snel aan de show over te willen nemen en daar is hij nog steeds mee bezig. “Er is nog discussie over een doorstart of een afscheidsuitzending.”

Het is volgens Freriks niet makkelijk. “Jan Slagter, de baas van Omroep Max, is ermee bezig. Hij moet zaken doen met dezelfde netmanager van de Nederlandse Publieke Omroep, dat maakt het lastig.”

Toch heeft Freriks goede hoop. “Wat misschien helpt, is dat Max het graag wil doen, terwijl de NTR eigenlijk van het Dictee af wilde. Als Jan Slagter ook nog zegt: ik wil wel meebetalen, dan wordt het voor de NPO misschien een heel ander verhaal. Uiteindelijk draait het in Hilversum, naast de kijkcijfers, altijd om geld: wie betaalt wat?

Eerder meldde ook BNR Nieuwsradio zich. Freriks: “Ik vind het ontzettend aardig dat BNR belangstelling heeft, maar het Groot Dictee is toch echt televisie, geen radio. De grap is juist dat je deelnemers ziet zweten in de Eerste Kamer, terwijl ze dat dictee proberen te maken.

Het Volkskrant-interview met Philip Freriks kunt u lezen via Blendle.

Foto: MAX/Stef den Boer
3 Reacties op “Philip Freriks: ‘Jan Slagter nog druk met Groot Dictee’”


 1. HansrZ

  Ha,ha Jan Slagter moet eerst maar eens zijn achternaam in goed Nederlands leren schrijven, voor hij het dictee met al die onmogelijke woorden wil redden.

 2. roel

  Als twee honden vechten om een been, dan loopt de derde er mee heen….
  Wie is die derde dan? De VRT…
  Vlamingen hebben veel meer met de NL taal dan wij. De VRT heeft HGDNLT altijd uitgezonden ( als aangekocht materiaal of als co-producent, dat weet ik niet).
  En waarom niet eens dit hele programma produceren in Belgie? Dan kan MAX dit als aangekocht material in NL uitzenden. Goede deal lijkt me..

 3. E. Jansen

  Jongens, er mag ook positief gereageerd worden he… er hoeft niet altijd galspuwend door de fora heen gedenderd worden, maar het mag ook eens met complimenten gezegd… want eerlijk is eerlijk: jullie kijken toch wel omdat jullie het stiekem leuk vinden.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.