Peter Plasman doet Miljoenenjacht-zaak voor plezier

Topadvocaat Peter Plasman staat Miljoenenjacht-kandidaat Arrold van den Hurk al bijna vier jaar bij, omdat hij het een leuke en interessante zaak vindt. Dat vertelde hij maandagavond in de talkshow van Eva Jinek. Jinek vroeg Plasman of het klopt dat hij 10 procent van een eventuele schikking met tv-producent Endemol krijgt. “Ik krijg op dit moment een tarief dat onder het pro-deo-tarief ligt. Ik mag niet voor niks werken, dat mag niet voor de Orde van Advocaten“, begon hij zijn uitleg.

Plasman móet een bepaald honorarium krijgen. “Dat is 80 euro. Er is echter een kleine sponsor gevonden, die dit wel een aardige zaak vindt.

Eigenlijk kost Plasman veel meer dan 80 euro per uur. “Ik heb met hem (Arrold van den Hurk, red.) de afspraak gemaakt dat wanneer hij enig bedrag krijgt, dat ik mijn reële uurtarief in rekening mag brengen met een maximum van 10 procent van wat hij krijgt.”

Als er een schikking zou komen van 50.000 euro, dan is mijn beloning begrenst tot 5.000 euro. Qua uren zit ik op 30.000 euro inmiddels. Ik ben 65 en ik doe alleen nog maar dingen die ik leuk vind. Ik vind dit heel leuk.”

Per ongeluk

Van den Hurk deed in 2013 mee aan Miljoenenjacht en accepteerde per ongeluk een bod van de bank van 125.000 euro door op de rode knop te drukken. Eigenlijk wilde hij verder spelen. Linda de Mol deed haar best, maar de notaris weigerde.

Het was voor iedereen duidelijk dat Van den Hurk per ongeluk drukte, aldus Plasman. “Hij zegt meteen: ‘Ik wilde niet drukken.’ Er komt een notaris in beeld die beslist dat hij gedrukt heeft en dat het spel daarmee geëindigd is. Hij is de enige in de hele studio die weet dat die 5 miljoen in dat koffertje zit. Dat is natuurlijk wel opvallend. Linda de Mol zegt: ‘Nou, dan doen we toch net alsof je het niet gedaan hebt.’ Dat betekent doorspelen.”

Het spel werd 20 minuten stilgelegd en er was beraad achter de schermen, waar we ook niet echt een vinger achter kunnen krijgen. Uiteindelijk verwijst de notaris naar het reglement. Daar staat helemaal niets in over de rode knop op het moment dat dit gebeurde. Drie dagen later heeft iemand van Miljoenenjacht het zinnetje over de rode knop in de spelregels gezet.”

De reactie van De Mol is een grote troef in zijn zaak. “Linda de Mol wist ook dat hij door wilde spelen. Hij wílde niet accepteren, maar hij wilde doorspelen.”

Als het een deel van het spel zou zijn, dan is het toch onverklaarbaar dat Linda de Mol als eerste zegt: ‘Dan doen we toch net of het niet gebeurd is.’ Zij voelt precies aan wat er gebeurt en als er één ervaren is in het spel, dan is zij het. Degene die er altijd bij geweest is, heeft als reactie: ‘Dan doen we of het niet gebeurd is.’”

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen