‘Paul de Leeuw is minder dan 181.000 euro waard’

Geplaatst op Fri 14 Jul 2017 om 13:15

Het is niet onrechtvaardig dat ook Paul de Leeuw straks aan NPO’s nieuwe salarisplafond van 181.000 euro per jaar moet voldoen. Hij is niet meer, maar mínder waard dan dit bedrag. Dat vinden de lezers van Mediacourant, blijkt uit een poll waarop bijna 2.700 keer is gestemd. De Leeuw baalt er stevig van dat zijn salaris omlaag gaat als hij een nieuw contract tekent. Hij heeft al aangekondigd dat hij minder hard gaat werken als hij wordt gekort. “Ik ga denk ik wel minder maken.

Als De Leeuw straks het maximumsalaris van 181.000 euro krijgt, mag hij volgens de tv-liefhebbers blij zijn: zij vinden dat hij mínder waard is.

Wat de presentator wil doen voor 181.000 euro? “Zolang ze mij willen, blijf ik bij De Kwis. Sint & De Leeuw blijft ook en ik hoop natuurlijk dat dit programma Lekker Laat ook door kan gaan.”

De Leeuw gaf aan dat hij niet vreest dat hij voortaan moet leven van een krappe twee ton per jaar. “Ik kan ook andere dingen. Ik kan nog het theater in, ik word weleens gevraagd voor een film of een tv-serie.

De NPO-ster die er het meest op achteruitgaat bij het tekenen van een nieuw contract, is Matthijs van Nieuwkerk. Hij zit nu op 580.000 euro per jaar en is daarmee na de koning de meest betaalde werknemer in de Nederlandse (semi)publieke sector.

Foto: BNNVARA/Olivier Thijssen
20 Reacties op “‘Paul de Leeuw is minder dan 181.000 euro waard’”


 1. Choco

  God, is er te weinig ‘nieuws’ in de Privé van 4 weken geleden?

 2. koen

  HAHA, grondig onderzoek van MC
  De meeste mensen die hier komen zijn om te zeuren, of om iemand lekker naar beneden te halen. Dus logisch dat ze het er niet mee eens zijn,

 3. koen

  Alsof MC die poll goed bijhoudt, het is nu juli en er staat op de website nog steeds de meest gelezen artikelen van maart…

 4. Chiel

  Hahaha, ook als er 18.000 zou staan zou dit de uitkomst zijn.

 5. Como

  @koen En daar is zelfs eind april en in mei al wat over gezegd. Is gelezen door MC, maar het boeit ze geen klap.

 6. Martijn

  Die polls kloppen van geen kant. Het is altijd het ene uiterste vs het andere uiterste, nooit een middenweg. En er dan ook nog een nieuwsartikel van maken. vakantiekrachten?

 7. Anonymous

  @ Martijn

  Ik zal mijn pols eens even in je anus duwen.

 8. Norvo

  “Wij van M.C. Eend…”

 9. Daan

  Hij is niet eens de helft waard!

 10. Daan

  Hij heeft een hoofd om op te poepen. Lekker kaal, dus dat glijdt goed.

 11. Ab

  Tijd om net als die leeuwin in Artis eens een reiger te vangen. Beetje beweging is goed en dan lekker in de schaduw gaan liggen.

 12. B

  HAhaha vinden de lezers van MC . Alsof dat leidend zou zijn in welk vraagstuk dan ook. Paupers als we zijn.

 13. fred

  Verrassend!

 14. achtmet

  Minder minder nog minder !

 15. Gilfred Wenee

  Met dit soort onderzoekjes moeten we het doen bij gebrek aan intelligente reacties van MC-nationalisten als Wolf en Fiscadet.

 16. anonymous

  Oooh die kop van die man….die zelfingenomen lachje…
  weg met hem.

 17. Arnoud Tempelman

  De ene stagiair bedenkt een poll en de tweede schrijft er een berichtje over.

 18. Luuk

  Het is toch een vreselijke arrogante lul. Zal hij blijven tot hij zijn ogen sluit. Misselijke lul.

 19. Corine

  Paul de Leeuw is voor mij nog geen euro waard !

 20. Mr. Theo

  Ik weet niet wat die De Leeuw nu beurt maar die 580.000 voor Van Nieuwkerk is toch best wel veel voor dat kunstje wat hij opvoert. Kan me niet voorstellen dat er mensen zijn die met droge ogen kunnen zeggen dit bedrag wel verdiend te vinden.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.