NRC wil niet stoken, maar: ‘Beau en Marieke beter duo’

Het begint inmiddels wel heel pijnlijk te worden voor Humberto Tan: zijn vervanger Beau van Erven Dorens krijgt de ene na de andere lovende tv-recensie. Vandaag is Wilfred Takken van NRC Handelsblad aan de beurt. Hij wijst er onder meer op dat de chemie tussen sidekick Marieke Elsinga en Van Erven Dorens erg goed is. Door haar komt zijn speelse en baldadige geest naar buiten, schrijft hij. “Ik wil niet stoken in een goed huwelijk, maar die twee hebben een goede klik.”

Takken is zeer te spreken over Van Erven Dorens op de late avond van RTL 4. “Na anderhalve week kunnen we stellen dat hij geknipt is voor deze baan. De aanstelling is voor dertig afleveringen, maar ik vermoed dat hij vaker gaat terugkomen.”

Van Erven Dorens ‘zit in de stoel van Tan alsof hij er al jaren thuishoort’, vindt Takken. “Aangenaam rustig, meelevend en met plezier glijdt hij door de show heen.”

Soms vindt Takken hem wel iets té rustig. “Maar dat kan ook aan de saaie onderwerpen liggen“, wijzend op onder meer het item met Helga van Leur, die haar weerpraatje tegenwoordig houdt aan talkshowtafels.

Ook Adformatie-journalist Maarten Hafkamp is erg onder de indruk van Van Erven Dorens. “Ik vind Beau erg geschikt voor late night“, twitterde hij een paar dagen geleden.

Recentelijk gaf de Volkskrant nog aan Van Erven Dorens misschien wel beter te vinden dan Tan. “Move over Humberto Tan“, kopte online kiosk Blendle vervolgens.

De Zap-column ‘Beau is geknipt voor zijn nieuwe baan’ kunt u lezen op de NRC-site.

Foto: RTL 4

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen