NPO’s favoriete vlogger walgt van gay-uitspraken Boef

De islamitische vlogger Eren van HulkVlogs, de favoriete Utrechtse vlogger van radiozender NPO FunX, walgt ervan dat rapper Boef het homohuwelijk heeft verdedigd in RTL Summer Night. Dat laat hij weten in een video op YouTube. Eren ergert zich eraan dat Boef ineens op de bres springt voor homoseksuelen. “Zo, Boef, ben je voor homohuwelijk? Moet ik je even dumpen bij een homocafeetje in Utrecht? Kijken hoe je reageert. Dan breng ik je naar zo’n gekke gaycafeetje hier in Utrecht.”

Update 16.07 uur: NPO FunX distantieert zich van homohatende vlogger

Boef is volgens Eren aan het verkazen. “In al zijn vlogs zegt hij ‘kk-homo’s’ en nu gaat hij de schijnheilige bitch spelen omdat hij op een Nederlandse zender is. Boef, ben je veranderd door Ali B?

Eren is niet alleen tegen het homohuwelijk, maar ook tegen homoseksualiteit. “Stel je voor: je zoon of dochter komt naar je toe en zegt: ‘Papa, ik ben homo.’ Mijn reactie? Ik doe gewoon de deur open, ik stuur mijn zoon naar buiten en zeg: ‘Zoon, als je je beter voelt, dan is de deur weer voor jou geopend, maar als je met zulke rare dingen gaat komen, ga dan maar lekker buitenspelen. Ga een beetje ver buitenspelen uit mijn zicht. Als je normale dingen kan zeggen, ga weer naar binnen.’ Accepteren zou ik sowieso niet.

Er is inmiddels een hele serie vloggers van buitenlandse komaf die zich uitspreken tégen Boefs optreden in RTL Summer Night. Zo liet onder meer Opa Norma zich al negatief uit over Boef.

Maar ook het Rotterdamse cabaretduo Waterkonijnen, bestaande uit Musa en Issy, vinden het belachelijk dat Boef zo fel tekeer ging tegen de hoofdredacteur van het Katholiek Nieuwsblad, die tégen het homohuwelijk is. “Wij zijn tegen homohuwelijk, maar dat wil niet zeggen dat wij voor homogeweld zijn. Wij zijn tegen alle vormen van geweld. Wij kennen genoeg homo’s, maar die respecteren we allemaal. Zij weten ook van ons dat wij er tegen zijn, maar dat respecteren zij.

En vlogger Salaheddine Benchikhi, ook bekend van Pauw en zijn kritiek op de coming out van Tofik Dibi, vindt Boef zwaar hypocriet, blijkt uit een video die hij in elkaar heeft gezet met mensen op straat die toevallig allemaal dezelfde mening hebben.

De negatieve reacties van vloggers Eren, Waterkonijnen en Salaheddine kun u onderstaand bekijken. Opa Norma heeft zijn kritische vlog inmiddels verwijderd.

Foto: RTL

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen