NPO Politiek vanaf vandaag weer NPO Sport

De digitale zender NPO Politiek verdwijnt ook dit jaar weer van de buis tijdens het zomerreces in de Tweede Kamer. Vandaag wordt het station weer tijdelijk, tot 3 september, omgedoopt tot NPO Sport. Dat heeft de publieke omroep laten weten. Het is de zesde zomer dat het themakanaal NPO Politiek tijdelijk door NPO Sport wordt vervangen. NPO Sport is bij tv-aanbieders via aanvullende zenderpakketten en bij de NOS via internet te bekijken. De zender zit vol met sport-televisie.

Naast live-uitzendingen van grote sportevenementen worden er sportdocumentaires van Andere Tijden Sport getoond, zijn de herhalingen van De Avondetappe te zien en worden etappes van de Tour de France en de finales Wimbledon – tegelijkertijd met NPO 1 – uitgezonden.

Hieronder volgt een overzicht van de sportevenementen die worden uitgezonden op NPO Sport.

WK zwemmen – 15 t/m 30 juli – Boedapest
Vanaf zaterdag 15 juli doet NPO Sport live verslag van het WK zwemmen in Boedapest, Hongarije. Onder meer Olympische kampioenen Sharon van Rouwendaal en Ferry Weertman komen in actie op de 10 kilometer open water. Die wedstrijden zijn ook rechtstreeks op NPO 2 te zien. De 5 en 25 kilometer open water (mannen en vrouwen) en overige zwemwedstrijden op het EK zijn live te volgen op NPO Sport. Ook verslaat NPO Sport de verrichtingen van de waterpolovrouwen op het WK.

EK vrouwenvoetbal – 16 juli t/m 5 augustus – Nederland
NPO Sport zendt 28 wedstrijden van het EK vrouwenvoetbal uit. Voor de laatste groepsduels die tegelijkertijd worden gespeeld, kan men voor het rechtstreeks verslag van de tweede wedstrijd terecht op NOS.nl. Op NPO 1 zijn de duels van gastland Nederland en de kwartfinales, halve finales en finale rechtstreeks te zien.

WK beachvolleybal – 28 juli t/m 6 augustus – Wenen
Vier Nederlandse teams zijn dit jaar vertegenwoordigd op het wereldkampioenschap beachvolleybal. NPO Sport doet rechtstreeks verslag van deze wedstrijden op het WK, dat in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen wordt georganiseerd. De mannenduo’s Brouwer /Meeuwse en Varenhorst/Van Garderen en de vrouwenduo’s Meppelink/van Gestel en Flier/Van Iersel komen in actie.

WK atletiek – 4 augustus t/m 13 augustus – Londen
Vanaf vrijdag 4 augustus brengt de NOS op dit sportkanaal ook iedere dag live verslag van het WK atletiek in Londen. Onder meer de Nederlandse atleten Dafne Schippers, Sifan Hassan en Churandy Martina geven acte de présence op dit wereldkampioenschap.

BinckBank Tour – 7 t/m 13 augustus – Nederland en België
De UCI WorldTour wielerwedstrijd BinckBank Tour is live te zien op NPO Sport. De opvolger van de Eneco Tour kent zes etappes die worden gereden in Nederland en België. De koers start op maandag 7 augustus in Breda en finisht op zondag 13 augustus op de Muur van Geraardsbergen.

EK hockey –18 t/m 27 augustus – Amstelveen
NPO Sport doet ook rechtstreeks verslag van alle wedstrijden van het EK Hockey. Van vrijdag 18 tot en met zondag 27 augustus strijden op het EK in Amsterdam acht herenteams en acht damesteams om de winst. De Nederlands mannen zijn de regerend Europees kampioen, de vrouwen werden op het EK 2015 tweede.

EK volleybal (m) – 25 augustus t/m 3 september – Polen
De Nederlandse mannen sluiten de sportzomer af met het Europees kampioenschap volleybal. NPO Sport verslaat de wedstrijden van Nederland en de knock-out fase van het toernooi. De finale is op zondag 3 september.

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen