NPO.nl vanaf vandaag in nieuw Netflix-achtig jasje

De langverwachte nieuwe website van de NPO is gelanceerd. Het nieuwe NPO.nl heeft een Netflix-achtige look and feel gekregen. Men kan nog steeds alle uitzendingen van NPO 1, 2 en 3 terugkijken, maar ook is er nu meer aandacht voor genres, fragmenten en persoonlijke aanbevelingen. Het gebruik is nog steeds gratis, maar er is nu ook een betaalde optie waarmee men zonder reclame én in HD kan kijken: NPO Start Plus. Het kost 2,95 euro per maand, veel goedkoper dan Netflix.

Hoewel terugkijken wél kan in 1080p (full-HD), is het nog niet mogelijk om de zenders live te streamen in HD-kwaliteit. “Alles in HD streamen kost heel veel geld en wij kiezen ervoor dat geld vooral te investeren in nieuwe programmering“, zegt woordvoerder Arthur Schuitemaker, die benadrukt dat full-HD ook niet nodig is voor kijken op een telefoon of tablet, tegen NOS.

Verder is het aanbod voor betalende gebruikers groter.  “Dat betekent dat als er een nieuw seizoen van Penoza en Flikken Maastricht beschikbaar komt, betalende kijkers ook voorgaande seizoenen kunnen zien.

Dat is niet oneerlijk tegenover niet-betalende gebruikers, vindt hij. Oudere series online aanbieden is immers duurder. “Daar moeten we aanvullende rechten voor betalen.”

Overigens blijft NLziet, de gezamenlijke terugkijkdienst van NPO, RTL en SBS, ook gewoon bestaan. Dat kost 7,95 euro.

De reacties op het nieuwe NPO.nl zijn gemengd. Veel gebruikers vinden het jammer dat niet-betalende gebruikers het moeten doen met lagere kwaliteit:

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen