NPO-Iris bekent: ‘Voorkeur voor witte Nederlanders’

Iris van Lunenburg, bekend van de NPO 3-flop Jan Rijdt Rond, heeft een voorkeur voor witte Nederlanders. Daarover heeft ze een documentaire gemaakt voor NTR. Dat heeft de omroep laten weten. Van Lunenburg kan er niet omheen: ze wil blank. “‘Val jij altijd op blanke jongens?’ Ik had net naar rechts geswiped, en had een match. Na wat basisvragen heen en weer, kwam de blonde, blanke jongen met deze vraag. ‘Hmmm of ik alleen op blanke jongens val? Ja. Alhoewel. Ik denk het…’

Iris van Lunenburg is programmamaker en columniste. Naast Jan Rijdt Rond is ze ook bekend van LINDA.tv. Als baby werd zij uit Haïti geadopteerd. Ze groeide op in Emmen, in een blank gezin. “Is dit waar haar liefde en voorkeur voor de witte Nederlander vandaan komt? En hoe zit het dan met de rest van de Nederlanders?“, aldus de NTR.

De omroep vindt het een interessant thema. “Zijn gemengde relaties een graadmeter voor integratie en acceptatie binnen de Nederlandse samenleving? Iris gaat met verschillende mensen in gesprek over dit onderwerp en onderzoekt hoe het anno 2017 gesteld is met gemengd daten in Nederland.”

De documentaire Iris Onderzoekt: Gemengde Relaties is op dinsdagavond 15 augustus te zien op NPO 3 als onderdeel van de themaweek 3LAB.

Foto: NTR-persbericht, Linda Stulic

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen