NPO 1 strikt Matthijs voor avondvullende Elvis-avond

NPO 1 komt op woensdag 16 augustus met een heuse thema-avond over Elvis Presley, omdat het op die dag veertig jaar geleden is dat de zanger overleed. Voor de avond heeft omroep NTR onder meer Matthijs van Nieuwkerk gestrikt. Dat heeft de omroep laten weten. Er worden op die augustusavond twee Elvis-programma’s uitgezonden op het eerste net: de reisdocumentaire Elvis Lives! en het tributeconcert Elvis Leeft Live. Van Nieuwkerk heeft een rol in het reisprogramma.

Samen met Art Rooijakkers en Andrew Makkinga gaat de talkshowhost op zoek naar de nalatenschap van Elvis Presley. In hoeverre leeft Elvis nog precies 40 jaar na zijn dood?

Zo reist Rooijakkers af naar Memphis, waar hij de studio bezoekt waar Presley zijn eerste opnames maakte. En in Japan ontmoet Van Nieuwkerk de grootste Elvis-fans.

Aansluitend is het tributeconcert Elvis Leeft Live te zien. Hiervoor is De Lik in voormalig gevangenis Wolvenplein Utrecht eenmalig omgebouwd tot een Jailhouse Rock-tempel. Elvis-liefhebber Eric Corton ontving op deze unieke locatie de grootste Nederlandse artiesten voor wie deze legende veel heeft betekend.

Unieke verhalen en de beste Elvis-hits als Jailhouse Rocks, A little less conversation en Hound dog gezongen door Anita Meyer, Douwe Bob, George Baker, Leona Philippo, Lucas Hamming, René Shuman & Angel-Eye, Diggy Dex, Jett Rebel en Eric Corton.

De Elvis-avond is op 16 augustus te zien op NPO 1.

Foto: NTR

Meer in NTR

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen