Nog nooit zoveel kijkers voor vrouwenvoetbal

De 2,1 miljoen mensen die zondagavond naar NPO 1 keken voor de wedstrijd Nederland – Noorwegen hebben het vrouwenvoetbal een record bezorgd. Nog niet eerder keken er in ons land zoveel mensen naar voetballende dames. Dat laat de omroep vandaag weten. Het vorige record van het vrouwenvoetbal stond op het halve finaleduel Engeland – Nederland op het EK van 2009. Toen keken er gemiddeld 1,5 miljoen mensen, aanzienlijk lager dan de score voor het groepsduel van gisteren.

In de openingswedstrijd van het EK vrouwenvoetbal wonnen de Oranjevrouwen in Utrecht met 1-0 door een doelpunt van Shanice van de Sanden. Op het hoogtepunt, tegen acht uur aan, keken er 2,7 miljoen mensen naar het voetbal.

Het succes van de Oranje Leeuwinnen volgde kort op de winst van wielrenner Bauke Mollema in de vijftiende etappe van de Tour de France. Die werd voorafgaand aan het voetbal door gemiddeld 927.000 kijkers gezien.

Het moment dat Mollema solo over de streep reed trok ruim 2 miljoen Nederlanders. Dat is iets meer dan vorig jaar toen 1,9 miljoen mensen Tom Dumoulin de koninginnenrit van de Tour zagen winnen.

Foto: NOS

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen