‘Nieuwsuur allang belangrijker dan Achtuurjournaal’

NPO 2’s Nieuwsuur is allang belangrijker dan het Achtuurjournaal op NPO 1. Dat zegt tv-kenner Hans Beerekamp, die deze week afscheid nam als tv-recensent van NRC Handelsblad, in de krant. Beerekamp kijkt Nieuwsuur elke dag, zelfs op vakantie. “Als samenvatting van het nieuws van de dag, met uitgebreide achtergronden, gesprekken met betrokkenen en deskundigen die er echt verstand van hebben, is de nieuwsrubriek allang veel belangrijker dan het Achtuurjournaal.

Het Achtuurjournaal richt zich vooral op de grote groep mensen die het nieuws niet zo veel interesseert, weet Beerekamp. “Die lok je dan met menselijke reportages over onderwerpen die dicht bij hen lijken te staan, zoals de schuldenproblematiek van vrouwen in een Blijf-van-mijn-lijf-huis of de sekspastor van Curaçao.”

Op dat soort non-nieuws zit Beerekamp niet te wachten. “Het kan een nuttige strategie zijn om een breed publiek niet totaal te laten wegdrijven naar fakenieuws op Facebook, maar ik hoef er gelukkig niet meer naar te kijken.”

In zijn allerlaatste Zap zet hij uitgebreid uiteen wat hij wél en niet blijft kijken. Zo zapt hij Hollandse Zaken voortaan weg omdat daarin ‘tegenstellingen worden opgestookt’ en blijft hij trouw aan de blinde audities van The Voice.

De laatste Zap kunt u lezen op de NRC-site.

Foto: Stefan Heijdendael/NTR

Meer in NTR

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen