Net5 strikt transgender-dwerg voor nieuwe tv-show

Net5 heeft voor de Arie Boomsma-show Arie En De Kleine Mensen ook een transgender-dwerg gestrikt. Het gaat om Elyne van 138 centimeter, de grootste lilliputter die meedoet aan het programma. Dat heeft de tv-zender laten weten. Elyne is geboren als een jongetje, maar ze voelt zich tegenwoordig op en top vrouw. Hoe ze daarmee omgaat, zal uitgebreid worden vastgelegd door de camera’s van Net5. “We volgen haar tijdens een fase van haar transitie“, aldus de zender.

Arie En De Kleine Mensen is het programma waar Boomsma zijn programma Kitchen Impossible voor uit handen geeft aan de nieuwe SBS-aanwinst Nicolette van Dam. In de tv-show volgt hij meerdere kleine mensen in hun dagelijks leven. “Ieder met hun eigen uitdagingen en dromen.”

Zo zien we Lara (1,24 meter) kogelstoten tijdens het World ParaAthletic Championship in Londen, wil Ali (1,26 meter) de ‘kleinste taxichauffeur’ van Nederland worden, probeert Denise (1,29 meter) als tassendesigner door te breken, doet Taurean (1,32 meter) er als stripper alles aan om de bekendste vlogger van het land te worden en gaat Emma (63 centimeter) naar de conventie ‘Walking With Giants’ in Liverpool.

Luke (1,28 meter) en Naomi (1,06 meter) zijn twee kleine mensen die samen een baby krijgen. Ze willen weten of hun kindje ook een groeistoornis heeft. En Mark (1,20 meter) en Maria (88 cm) zijn al twintig jaar een stel en hebben een eigen huis laten bouwen dat helemaal is aangepast aan hun lengte.

Presentator Arie Boomsma trekt een half jaar lang met dit gezelschap op en is aanwezig bij hét speciale moment waar zij elk op hun beurt naartoe werken.

Foto: SBS/Reinier Bergsma

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen