Merel voelde zich niet gelijkwaardig aan Rick Nieman

Geplaatst op Sun 16 Jul 2017 om 14:20

Merel Westrik is blij met haar huidige co-host bij het RTL Nieuws: Antoin Peeters. Ze voelde zich in haar vorige duopresentatie, met Rick Nieman, minder gelijkwaardig. Dat vertelt ze in gesprek met weekblad Televizier. Westrik werd in 2014 aangenomen als opvolger van Suzanne Bosman. Co-host Nieman vertrok een jaar later. Nu werkt ze al weer enige tijd samen met Peeters en dat bevalt haar goed. “Heel goed, we hebben net ons tweejarig jubileum gevierd!“, zegt de presentatrice.

De tijd vliegt, aldus Westrik. “Ik begon drie jaar geleden als groentje naast Rick Nieman, die er al bijna twintig jaar werkte. Hij was ontzettend ervaren. In het begin was dat redelijk imponerend, al ging dat er snel af. Het was heel prettig werken met Rick, maar met Antoin voelt het iets gelijkwaardiger.”

Inmiddels zijn Westrik en Peeters goed op elkaar ingespeeld. “We kunnen ontzettend lachen, maar ook heel serieus aan het werk zijn. We schrijven zelf onze presentatieteksten en leveren dan commentaar op elkaar. Dat is niet altijd leuk. Als ik op een tekst heb zitten zwoegen die Antoine nog steeds te ingewikkeld vindt, roep ik weleens ‘Doe het lekker zelf!’

Het is nooit fijn als iemand in je ­teksten zit, maar we hebben alle vertrouwen in elkaar. We kunnen dan ook nog toegeven dat het beter is geworden.

Foto: RTL Nieuws
21 Reacties op “Merel voelde zich niet gelijkwaardig aan Rick Nieman”


 1. anonymous

  Antoin is een slappe hap.
  Presenteert slecht en is bovendien te glad.
  Kakkerrrrr

 2. De hertog van Bèta

  Niet met zoveel woorden, maar feitelijk zegt Merel Westrik hier dat ze met Rick Nieman niet kon lachen. Niet om het één of ander hoor, maar als ik de moeder van Rick Nieman was zou ik dat dus absoluut niet pikken. Ik wil niet stoken of zo hoor, dat is heus niet mijn bedoeling. Echt niet! Maar ik zou dat dus, als ik de moeder van Rick Nieman was, niet over mijn kant laten gaan. Misschien goed om even te benadrukken dat ik dus niet de moeder van Rick Nieman bén. Voordat daar weer misverstanden over komen. Zo van: weet je wat ik laatst las? Dat de moeder van Rick Nieman boos is op Merel Westrik. Dat is dus niet zo (ten minste, niet dat ik weet) en ik wil dus ook niet op mijn geweten hebben dit dit soort vuige roddels de wereld in komt. Weet je wat? Vergeet gewoon wat ik gezegd heb over de moeder van Rick Nieman!

 3. P5

  Weet je zeker dat jij niet de moeder van Nieman bent? Want met jou valt er ook bar weinig te lachen. Wat een ‘humor’…

 4. Rick Nieman

  @P5
  Laat mijn moeder met rust!

 5. sammy

  merel had bejaardenverzorgster moeten worden,
  je merkt aan alles dat ze weinig verstand van zaken heeft,
  ze praar erg zacht,
  en is veel te gevoelig,
  een presentatrice die constant met tranen in de ogen t nieuws vertelt van de gelukzoekersstroom dat naar ons toekomt,
  e van t kereltje dat dood op land werd gevonden ,achter gelaten door z”n liefhebbende vader,
  als presentatrice behoor je neutraal te blijven,
  [en zij is iemand die gelooft wat ze op de beeldbuis, aangegeven door de redactie, en die is net ls bij NPO erg gekleurd,
  en dat ziet merel niet.

 6. sammy

  herstek;
  en zij is iemand die gelooft wat ze op de beeldbuis ZIET

 7. Ellen

  Een paar jaar gleden wa er een heel lulverhaal dat het decor van RTL Nieuws augmented reality zou bevatten. Wat is daar toch mee gebeurd? Nooit gezien..

  https://www.volkskrant.nl/recensies/rtl-nieuws-wordt-future-proof-dankzij-augmented-technologie~a3537262/

 8. piet snot

  Merel voelde zich niet gelijkwaardig aan Rick Nieman ,en dat is ze ook niet!

 9. 123

  Ik vind het vooral apart om te zien hoe twee presentatrices die zelfs sámen hetzelfde ochtendprogramma van WNL hebben gepresenteerd, zo anders hebben kunnen groeien. Bij Jinek heb ik ondertussen echt het idee dat ze helemaal op haar plek is, bij Westrik vraag ik mij dat af.

 10. NV

  Verbaast me niets. Rick Nieman laat niemand uitpraten. Ook in discussies vind ik hem bij WNL ook heel minderwaardig naar vrouwen.

 11. GJ

  Merel is gekozen vanwege het “mooie plaatje” op TV.
  Haar presentatie is onvoldoende evenals haar spraak. Vaak onverstaanbaar. Spraaklessen hebben haar nauwelijks geholpen (helaas).
  Blijft een raadsel waarom zij nog steeds het nieuws mag presenteren.

 12. Anusniem

  ik trek mezelf nog dagelijks af op Merel.

 13. Er ist wieder da

  Het monotone oplezen van mereltje heeft inderdaad niks.
  En het eeuwige knikken na een zin hoeft ook niet.
  Verder moet ze van die pen afblijven…

 14. Gijsbert

  Ik trek me altijd af op Amara Unwuka. Heerlijk rukweer

 15. anonymous

  Merel kijkt altijd in de camera alsof ze voor een vuurpeloton staat

 16. anonymous

  @GJ; lijkt me sterk want zo’n mooi plaatje is ze niet.

 17. Arie

  Rick Niemand, wtf zeg, man met zijn vreselijke bekakte grafstem. Hoe is het toch mobelijk dat iemand met zo bekakt tyfus accent gewoon nieuwslezer kon zijn. Wat een aanfluitng zeg.

 18. shrink

  Merel was ooit een naturel, spontaan Amsterdams meisje dat onbevangen in de tv-wereld ronddwarrelde. Een genot om naar te kijken. Nu is zij verworden tot een een mechanische, overgestylede robot. In de knop gebroken…

 19. Bets

  Merel…prachtig plaatje maar als nieuwslezer volgens mij niet echt op haar plek. Het is allemaal zo ontzettend stijf en die saaie pakken helpen ook niet. Als je niet geloofwaardig overkomt kan een pak daar ook niets meer aan doen.

 20. Bertha Broodmaaltijd

  Krijg de zenuwen van dat constante gehannes en gedraai aan die godvergeten pen! Blijf d’r met je klauwen vanaf!

 21. Er ist wieder da

  Merel lijdt aan een zeldzame vorm van penisme. Zenuwachtig irritant met een balpen draaien tijdens een presentatie…

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.