Meest bekeken Avondetappe van afgelopen vijf jaar

De Tour-talkshow De Avondetappe heeft zijn meest bekeken editie van de afgelopen vijf jaar achter de rug. Er keken gemiddeld 969.000 mensen naar het dagelijkse wielerprogramma op NPO 1, goed voor 19 procent marktaandeel. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. De Avondetappe wordt sinds vorig jaar gepresenteerd door Dione de Graaff en Herman van der Zandt. Het jaar daarvoor was er geen Avondetappe. Dáárvoor verzorgde Mart Smeets de presentatie.

De Avondetappe van zondag 16 juli komt met gemiddeld 1,4 miljoen kijkers met stip op 1 als meest bekeken uitzending in de afgelopen vijf jaar. De uitzending van gisteravond (zondag 23 juli) staat met ruim 1,3 miljoen kijkers gemiddeld op de derde plek.

De NOS is zeer tevreden over deze kijkcijfers. “Verder werd duidelijk dat de kijkers het avondprogramma met Dione de Graaff en Herman van der Zandt beloonden met het rapportcijfer 7,6.”

De afgelopen drie weken hebben bijna 9,4 miljoen mensen een deel van de NOS-programma’s over de Tour de France gezien. Omgerekend komt dat neer op 60 procent van de Nederlandse bevolking.

De kijkcijfers van de live-uitzendingen van alle etappes zijn nagenoeg gelijk gebleven ten opzichte van vorig jaar. De rechtstreekse uitzendingen haalden gemiddeld 727.000 kijkers (marktaandeel 39 procent). Vorig jaar lag de gemiddelde kijkdichtheid met 748.000 kijkers (marktaandeel 40 procent) een fractie hoger.

Het NOS Tourjournaal kon rekenen op gemiddeld 153.000 kijkers (marktaandeel van 4 procent). Dit jaar werd het programma op NPO 3 uitgezonden. Dat maakt het lastig vergelijken met vorig jaar, toen het NOS Tourjournaal op NPO 1 te zien was. Vorig jaar trok het dagelijkse nieuwsprogramma gemiddeld 654.000 kijkers (17 procent).

Foto: NOS

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen