Mart Smeets heeft geen Avondetappe-pijn

Het doet Mart Smeets al lang geen pijn meer dat hij van De Avondetappe af is gehaald. Dat heeft de presentator gezegd tegen Ruud de Wild in het NPO Radio 2-programma De Wild in de Middag. Smeets is momenteel samen met zijn vrouw op vakantie in Frankrijk, maar peinst er niet over om een kijkje te gaan nemen bij de Tour de France. Hij denkt niet meer met weemoed terug aan die tijd. “Het is al lang over. Het is al vier jaar geleden dat ik voor het laatst de Tour deed.

De presentator vindt het opvallend dat De Wild hem daarnaar vraagt. “Het is 1400 dagen geleden. In 1400 dagen leer je het wel af. Natuurlijk zit er nog de Ronde van Frankrijk in mij, want ik heb 42 van die dingen gedaan, maar ik kan ook zeggen dat het slijt. En als het slijt, dan slaat het ook goed: bij mij helemaal. Ik heb er een streep onder gezet en dat doet geen enkele pijn.”

Tegenwoordig houdt Smeets zich vooral bezig met zijn vrouw. “Ik ben veel meer thuis. Het afgelopen jaar ben ik bezig met een vrij moeilijk boek te schrijven, waar ik ontzettend veel tijd in stop.”

Ook heb ik het afgelopen jaar voor de Ziggo Sport-afdeling 50 MBA-wedstrijden gedaan. Dat ziet of hoort geen mens, omdat die wedstrijden ’s nachts gespeeld worden. Het was wel fantastisch om te doen en misschien wil ik dat wel doortrekken.”

Al met al voelt Smeets zich goed. “Denk nu niet dat je praat met iemand die vol wrok om zit te kijken. Dat is helemaal niet zo.”

Foto: NOS De Avondetappe

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen