Mark Rutte heeft geen moeite met Van Dam naar NPO

Mark Rutte heeft er geen moeite mee dat Martijn van Dam een baan heeft aangenomen bij de NPO, terwijl hij de komende maanden nog staatssecretaris van Economische Zaken is. Dat heeft de demissionair minister-president gezegd tegen BNR Nieuwsradio. Van Dam gaat per 1 september aan de slag, maar is die tijd nog actief als staatssecretaris. Sommige mensen vinden dat onhandig, omdat de regering ook besluiten neemt over de NPO. Maar Rutte ziet geen problemen.

De premier noemt het ‘leuk voor hem’ en ziet geen problemen. “Nou, nee, die baan gaat op 1 september in, dus ik geloof dat dat wel kan.”

Als de BNR-journalist opmerkt dat men kritisch is over een politicus die overstapt naar het bedrijfsleven, maar niet direct stopt als politicus. “Het bedrijfsleven? Yo, het is niet echt het bedrijfsleven geloof ik. Het is wel een baan buiten de politiek, dat is waar, maar ik zie daar geen probleem, hoor, eigenlijk. Dat gaat wel. ”

Ach, wat maakt het nou uit? Hij is staatssecretaris van Lándbouw, dus ehhh.. En dit is een demissionair kabinet, dus we gaan echt geen grote besluiten meer over de omroep nemen. Ik zie geen bezwaar.”

Het is leuk voor hem. Het is een jonge gast, een goede staatssecretaris en ik ben heel blij dat hij een mooie volgende baan heeft.”

Lees ook: Staatssecretaris Martijn van Dam wordt NPO-bestuurder (gisterenavond)

Foto: Rijksoverheid

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen