‘Maakt Eva Jinek lange neus naar Frans Klein?’

Eva Jinek wilde het, haar omroep wilde het en de kijker wilde het. Toch besloot NPO’s tv-baas Frans Klein vorig jaar om haar talkshow níet te programmeren in de zomer. De reden: sport en ‘gebrek aan actualiteit’. En toen was er de Sylvana Simons-rel, de aanslag op een homoclub in Orlando, de moord in de Brexit-strijd, de Brexit zelf, de islamitische aanslag in Nice én de couppoging in Turkije. Critici spraken schande, maar Klein wilde zijn blunder niet erkennen: “Ik geloof niet dat het publiek iets tekortkomt.

Klein kon zich niet nóg een misstap veroorloven en daarom programmeert hij Jinek dit jaar de hele zomer door. En wat blijkt: ze breekt record na record. Deze week passeerde ze drie keer de miljoengrens, een unicum.

Tv-recensent Angela de Jong van het AD denkt dat Jinek geniet van haar topscores. “Het moet toch fantastisch zijn om momenteel Eva Jinek te heten. Om elke morgen wakker te worden en te ontdekken dat je de avond ervoor wéér boven het miljoen kijkers hebt gescoord.”

En dát in de komkommertijd, aldus De Jong. Zonder Simons, Orlando, Brexit, Nice en Turkije. “Zou ze boven de muesli stiekem een lange neus maken naar de directeur televisie van de NPO, die vorig jaar in al zijn wijsheid besloot om haar late night talkshow in juni, juli en augustus te offeren voor de sportzomer? Ik hoop het.

Hij zal het volgend jaar tijdens het WK voetbal in Rusland wel uit zijn hoofd laten.”

De AD-column van Angela de Jong kunt u lezen via Blendle.

Lees ook:
NPO-baas Klein blundert: Brexit, maar geen talkshow (juni 2016)
NPO ook na Nice en Turkije achter talkshowloze zomer (juli 2016)

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen