‘Maakt Eva Jinek lange neus naar Frans Klein?’

Geplaatst op Sat 15 Jul 2017 om 11:19

Eva Jinek wilde het, haar omroep wilde het en de kijker wilde het. Toch besloot NPO’s tv-baas Frans Klein vorig jaar om haar talkshow níet te programmeren in de zomer. De reden: sport en ‘gebrek aan actualiteit’. En toen was er de Sylvana Simons-rel, de aanslag op een homoclub in Orlando, de moord in de Brexit-strijd, de Brexit zelf, de islamitische aanslag in Nice én de couppoging in Turkije. Critici spraken schande, maar Klein wilde zijn blunder niet erkennen: “Ik geloof niet dat het publiek iets tekortkomt.

Klein kon zich niet nóg een misstap veroorloven en daarom programmeert hij Jinek dit jaar de hele zomer door. En wat blijkt: ze breekt record na record. Deze week passeerde ze drie keer de miljoengrens, een unicum.

Tv-recensent Angela de Jong van het AD denkt dat Jinek geniet van haar topscores. “Het moet toch fantastisch zijn om momenteel Eva Jinek te heten. Om elke morgen wakker te worden en te ontdekken dat je de avond ervoor wéér boven het miljoen kijkers hebt gescoord.”

En dát in de komkommertijd, aldus De Jong. Zonder Simons, Orlando, Brexit, Nice en Turkije. “Zou ze boven de muesli stiekem een lange neus maken naar de directeur televisie van de NPO, die vorig jaar in al zijn wijsheid besloot om haar late night talkshow in juni, juli en augustus te offeren voor de sportzomer? Ik hoop het.

Hij zal het volgend jaar tijdens het WK voetbal in Rusland wel uit zijn hoofd laten.”

De AD-column van Angela de Jong kunt u lezen via Blendle.

Lees ook:
NPO-baas Klein blundert: Brexit, maar geen talkshow (juni 2016)
NPO ook na Nice en Turkije achter talkshowloze zomer (juli 2016)

Foto: KRO-NCRV
40 Reacties op “‘Maakt Eva Jinek lange neus naar Frans Klein?’”


 1. klara

  Eva is fantastisch !!!!!

 2. Sabi

  Voor het eerst met bodyshamer De Jong eens. Frans Klein is een ontiegelijke oen. Understatement.

 3. Venna

  Vanaf morgen EK vrouwen.

 4. piet snot

  Frans Klein? ik kan alleen lange Frans!

 5. Hansje

  Frans Klein is extreem (!) dom. Een zieke machtswellusteling. Weg ermee!!!!!
  Ee

 6. m

  Go Eva!

 7. B

  Waarom is de mening van Angela zo belangrijk hier?

 8. Freddie

  Frans Klein is zeker niet dom…. Wat mij alleen wel opvalt is dat hij wel erg hard rent altijd voor de VARA sterretjes…. Als Paul de Leeuw iets wil of die man van dat grachtengordelmagazine DWDD dan gaat ie door 27 thermopane ramen…. Andere omroepen kunnen t lekker schudden…. Ik vind dat vreemd…. Zeker als nu op deze manier het tegendeel bewezen wordt door Eva Jinek… Misschien wordt het wel eens tijd dat Frans Klein dat op z’n minst eens durft toe te geven?

 9. joost

  Overdreven ongenuanceerde reactie van AD door mevr. de Jong.
  Jinek profiteert van de slechte TV elders.
  Voor de rest is het op de TV bij de NPO en ook bij de commerciëlen bagger.
  Dan gaat men er maar toe over om het slappe g.o.h. van de Jinek kliek aan te horen.

  Uitgezonderd Beau die ik het leuker vind doen dat Jinek.

  Jinek is teveel met zichzelf bezig, overschreeuwt zich soms, kan niet luisteren en is niet objectief over onderwerpen die haar niet goed uitkomen heeft teen groot ego en acht zich onschendbaar omdat haar kijkcijfers goed zijn.

  Maar Jinek,: `hoogmoed komt voor de val`.

 10. aammehoela

  Joost, wat een onzin allemaal. Maar je bent weer zo’n CO-aanhanger die ervan baalt dat de gemiddelde kijker voor kwaliteit en dus de NPO kiest. Beau doet het niet slecht, maar Jinek doet het gewoon goed. En wat die hoogmoed betreft: dat geldt voor RTL 4 op bepaalde dagen en wellicht voor die Frans Klein.

 11. Stranger Moon

  Haha, joost laat zich kennen.

 12. Sven L.

  De gemiddelde CO-kijker is nu op vakantie, ook dat speelt mee. NPO scoort altijd hoger in deze maanden, die lui slepen hun televisie overal mee naartoe.

 13. Freddie

  @joost; de meeste commerciële televisie is troep dus dat is geen verklaring! Kennelijk kijken mensen gewoon liever naar Eva Jinek dan naar die opgewarmde rotzooi van RTL …. SBS speelt al helemaal geen rol…. Soort Action onder de tv zenders…. Als die troep die je daar koopt bij de kassa nog heel is heb je mazzel….

 14. Wim

  Joost: RTL fan.
  Hoe zielig kun je zijn.

 15. noman

  joost ben het helemaal met je eens

 16. do

  NPO doet het stukken beter, heeft een eigen mening.

  Bij RTL is alles gemaakt en lollig, en moet doen wat Galjaard en Van Dijk willen.
  Ze worden niets voor niets het koningskoppel van de nl tv genoemd.
  Komt uit Luxemburg, om wetten te omzeilen, maar maak niet uit joh.

  Overigens moet je tellen hoeveel keer de naam RTL wordt genoemd per 5 minuten. Je raak de tel kwijt.

  Als ik bij het Kruitvat winkel hoor toch ook niet iedere minuuut Kruitvat altijd verrassend en voordelig, kom zeg, ren je weg.

 17. NV

  Dit jaar voor het eerst in de zomermaanden.
  Opmerking misstap is niet op zijn plaats.

  Komkommertijd en ook hier blijkt

 18. Von Metternich

  Robotten hebben niet het eeuwige leven. Ooit valt ze een keer uit elkaar en dan lach ik iedereen die nu werkelijk gelooft dat dit ijskoude schepsel een mens van vlees en bloed is keihard uit.

 19. aammehoela

  Ondanks dat het campingvolk massaal in Nederland blijft wint SBS niet vaak. Hooguit van het verzwakte RTL. En als dan de NPO gewoon wint dan is er toch iets aan de hand bij de commercie. Ach ja, die reclames van 8 minuten er tussendoor, dat wordt iedereen wel een keer zat.

 20. M

  Ze moeten hier gewoon het Belgische systeem importeren.

 21. M

  Eén zender voor al het nieuws en documentaires enzo, één zender voor series en films, één zender voor grote asumentsprogramma’s en kwizzen en één zender voor sport. Werkt daar heel goed en komt uiteindelijk toch naar Nederland, of de NPO en de CO dat nou wil of niet.

 22. M

  @M Goed idee! EEN, ZAPP, Canvas, Sporza en iets voor jongeren op internet. Zonder verdere aparte omroepclubjes. Dat zal me een partij geld schelen. Het geld dat er overblijft kan allemaal in mooie (nieuwe) programma’s.

 23. M

  @M Neeneenee, we moeten af van dat in denken in jongeren en ouderen, maar moeten denken aan interesses. Die paar jongeren die van rap houden, vinden dat wel op Internet. Er moet zowiezo meer aan ouderen worden gedacht, want die leveren veel reclamegeld op.

 24. Belachelijk

  In plaats van de drie publieke zenders die er nu zijn, er 4 willen en dan denken dat dat veel goedkoper is.

 25. Feit

  Ouderen leveren geen reclamegeld op, da’s een verzinsel van mix.

 26. M

  @20:40 Wat ben je dom
  20:39 Jij nog meer.

 27. Echte feit

  Ouderen hebben ten opzichte van 20 jaar geleden wel meer te besteden dan nu. Vaak ook meer dan de doelgroep waar jij het over hebt. Vandaar dat je nu ook veel reclames hebt die op 50 plus gericht zijn. Zoals bijvoorbeeld die Stella fietsen ;)

 28. M&M

  Echte feit = mix weer.

 29. M&M

  Ik vergat er nog even bij te zeggen dat die mix wel vaak gelijk heeft.

 30. M

  Hij daar heb je M&M weer

 31. M

  Hey daar heb je M&M weer

 32. M

  Hey jongens! Daar heb je M&M weer!

 33. M

  M&M doet het met zijn moeder.

 34. Rob

  Zielige M&M. Ga weg hier man als je je niet kan gedragen.

 35. mix&mix

  ik doe het met mezelf

 36. M

  @mix&mix Wie niet. Loser!

 37. Loser&loser

  Gehaktmix!

 38. Loser&loser

  Loser in me eigen broek!

 39. Ab

  Dat je zoveel kan verdienen met schrijven over tv en met praten over (voor het merendeel) onbelangrijke onderwerpen op de buis. En dat je dan denkt dat je heel belangrijk bent. Whoehaha! Arm land.

 40. M

  @Ab Jij doet hier elke dag precies hetzelfde, maar dan onbetaald! Whoehaha!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.