Lodewijk niet op tv door ‘onbetrouwbare’ Intratuin

Lodewijk Hoekstra zou dit najaar op de buis verschijnen met het tweede seizoen van zijn RTL-programma Groene Handen, maar dat gaat niet door vanwege een onbetrouwbare sponsor. Dat heeft de tv-tuinman gezegd op NPO Radio 2. Bijna een jaar na zijn vertrek bij Eigen Huis & Tuin was Hoekstra afgelopen maart voor het eerst te zien met Groene Handen, dat op zondagmiddag om half zes van start ging met 136.000 kijkers. Dit najaar wilde hij verder, maar dat gaat vooralsnog niet lukken.

Hoekstra baalt er stevig van. “Het plan was dit najaar met het leuke nieuwe programma Groene Handen, maar voor een televisieprogramma heb je hoofdsponsoren nodig en het liefst hoofdsponsoren die zich een beetje aan hun woord houden. Daarvoor moet je niet bij de Intratuin zijn, laten we het daarop houden.”

Toch denkt Hoekstra dat hij wel weer een nieuwe sponsor vindt. “Ik ben ook net onkruid, ik verga niet, dus ik denk dat het het voorjaar wordt. I’ll be back.”

Door Eigen Huis & Tuin werd Hoekstra een bekende Nederlander. Hij stapte op bij het programma na het seizoen waarin hij zijn rol als tuinman voor het eerst moest delen met boer Tom Groot.

Foto: RTL/Nick van Ormondt

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen