Linda de Mol onterft kinderen bij decadent gedrag

Linda de Mol onterft haar kinderen als die decadent gedrag beginnen te vertonen. Dat vertelt de tv-koningin in een interview met Weekend. De Mol wil niet dat haar kinderen pochend over straat rollen, maar als je ouders multimiljonair zijn dan ligt dat wel op de loer. “Ze zijn inderdaad in weelde opgegroeid, ik ben me daar erg van bewust“, zegt ze. “Toen ik in de tv-serie Spangen zat heb ik het daar wel eens met Monique van de Ven over gehad, zo van: hoe doe jij dat eigenlijk?”

Van de Ven gaf De Mol een goed advies. “Zij zei: ‘Het is ook een beetje gek om net te doen alsof er geen geld is terwijl het er wel is. Je kunt beter aanvaarden dat het zo is en je kinderen leren daar heel sociaal, bescheiden en gul naar anderen toe mee om te gaan.’ Ik dacht: dat is eigenlijk wel zo.

Sindsdien leeft De Mol naar dat advies. “Ik heb mijn kinderen heel bewust gemaakt van het feit dat ze enorm bevoorrecht zijn, al heel veel van de wereld hebben gezien en dat we zo fijn wonen. Maar ook dat ze zelfstandig moeten worden, hun eigen geld moeten gaan verdienen en dat ze hooguit pas als ik er niet meer ben wat erven.

Maar die tv-miljoenen krijgen ze niet zomaar. “Ik heb ze gedreigd dat ik, als ze ooit met flessen champagne gaan lopen spuiten, al is het een fles van vijftien euro, ze onmiddellijk onterf. Ik vind dat decadente geldverspilling, ordinair en heel erg stom. Ik geloof dat dat wel goed werkt.

Ik hoor ze nooit ergens over pochen. Het zijn ook geen kinderen van dure merken of zo. Tot nu toe vind ik dat ze er heel goed mee omgaan.

Foto: RTL 4

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen