‘Lagere kijkcijfers Tour komen door uitstervende kijker’

De lagere kijkcijfers van de Tour de France – er keken in de eerste week gemiddeld 656.000 mensen tegenover 721.000 kijkers vorig jaar, meldde het ANP – hebben niet te maken met de weinig aansprekende prestaties van de Nederlandse renners, zoals Stichting KijkOnderzoek vermoedt, maar met de uitstervende Tour-kijker. Dat stelt Bas Vlugt, oprichter van het Nederlands MediaNetwerk, de organisatie achter de DeMedia100 en Nederlands MediaNieuws.

De kijkcijfers van de Tour zitten al een tijdje in de lift naar beneden. De daling ten opzichte van 2015, toen er gemiddeld 1,1 miljoen mensen keken, is nóg groter. “De verklaring wordt gezocht in de slechte prestaties van de Nederlanders, de saaiheid van de sprint-etappes en het lekkere weer“, aldus Vlugt.

Daar gelooft hij niets van. “Niet wordt gezegd dat de wereld verandert, dat kijkers naar schaatsen en wielrennen oude mensen zijn – dus uitsterven – en dat jonge mensen in schrikbarend tempo helemaal geen televisie meer kijken en wielrennen gewoon een super saaie sport vinden.”

Of er wordt gesprint of niet, bij regen en bij zonneschijn; gewoon geen moer aan.”

Foto: Screencap NOS Studio Sport

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen