KRO-NCRV passeert Omroep MAX met bejaardendating

Omroep MAX heeft lang niet meer het monopolie op bejaarden-tv. Na Geer en Goor die zich omringen met oudjes op RTL 4 en de bejaardenreis van Dennis van der Geest op SBS 6, komt KRO-NCRV nu met een datingshow voor ouderen: Hotel Romantiek. Dat heeft de omroep laten weten. Twaalf vrouwen en twaalf mannen van boven de zestig gaan onder leiding van Martlijn Weerdenburg en de jongens van Streetlab op zoek naar een nieuwe relatie tussen de Zwitserse Alpen.

De ouderen brengen tien dagen met elkaar door in de Zwitserse natuur. “Ze ondernemen spannende activiteiten, voeren opdrachten uit en brengen vrije tijd samen door om elkaar beter te leren kennen“, legt een woordvoerder uit.

Aan het eind van elke dag bepaalt iedereen zijn of haar top 5 aan potentiële nieuwe liefdes. “Zetten twee kandidaten elkaar op één? Dan mogen ze een avond en een nacht doorbrengen in een romantische berghut. Bloeien er relaties op? Hoeveel van de kandidaten hebben na zes afleveringen hun maatje gevonden?

Michel Nillesen, manager Televisie bij KRO-NCRV, is enorm enthousiast. “We zijn blij dat wij als omroep dit van oorsprong Vlaamse format in Nederland mogen brengen. Hotel Romantiek is een programma dat alleenstaande ouderen op een luchtige manier helpt bij het vinden van een partner. Hotel Romantiek is doorspekt met veel humor, maar altijd met respect richting de deelnemers.

De deelnemers, in leeftijd tussen de 62 en 79 jaar, hebben allemaal hun eigen, vaak heftige verhaal: scheidingen, ernstige ziektes, weduwe, weduwnaar, sterfgevallen in de directe omgeving. Ze hopen via Hotel Romantiek opnieuw een grote liefde te treffen om samen oud te worden.

Hotel Romantiek begint op zondag 3 september om 22.00 uur op NPO 1. De overige vijf afleveringen beginnen om 21.20 uur.

Foto: KRO-NCRV, Stijn Ghijsen

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen