John de Mol nu officieel volledig eigenaar van SBS

John de Mols Talpa Holding is vandaag officieel volledig eigenaar geworden van SBS Broadcasting. Hij bezat al 33 procent van de aandelen en heeft de resterende 67 procent overgenomen van Sanoma. Dat heeft het bedrijf laten weten. Talpa brengt tv-zenders SBS 6, Net5, Veronica en SBS 9 en de online platformen KIJK en Social1nfluencers onder ‘in het verder te bouwen nieuwe Nederlandse multimediabedrijf met sterke posities in televisie, radio, print en online’, staat in het persbericht.

De Mol ziet deze overname als een belangrijke stap op weg naar dit nieuwe Nederlands multimediabedrijf. “SBS zal samen met Talpa Radio een belangrijke basis vormen van deze onderneming, waarbij de propositie die hieruit volgt interessant is voor zowel de kijker, de lezer, de luisteraar, de consument en de adverteerder.”

Naast Radio en TV zal Talpa zich verder gaan richten op de uitbreiding van haar activiteiten in OTT, Print, Online, Data en Concepts“, legt een woordvoerder uit.

Talpa Holding en Sanoma hebben in samenspraak Peter de Mönnink bereid gevonden om zijn huidige gecombineerde rol als CEO SBS en CEO Sanoma door te zetten tot in ieder geval het einde van het jaar om de commerciële transitie tussen de drie partijen Sanoma-SBS-Talpa goed te laten verlopen.

De overname van SBS door Talpa was al even bekend, maar stond nog onder voorbehoud van goedkeuring van de bevoegde toezichthouders en andere gebruikelijke overleg- en goedkeuringsprocedures. De bevoegde toezichthouders hebben vorige week hun goedkeuring gegeven met betrekking tot de overname en ook de andere procedures zijn positief afgerond.

Overigens moet Talpa Holding niet verward worden met Talpa Media. Dit voormalig onderdeel van Talpa Holding is in 2015 overgenomen door het Britse ITV en is verantwoordelijk voor de productie van tv-shows als The Voice.

Foto: tv-beelden

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen