Jette Klijnsma kritisch over NPO-baantje Van Dam

PvdA-staatssecretaris Jette Klijnsma is er niet over te spreken dat PvdA-staatssecretaris Martijn van Dam nu al een baantje heeft aangenomen bij de NPO, terwijl er nog steeds geen nieuw kabinet is. Dat zegt ze vandaag in het AD. Van Dam maakte vorige week bekend dat hij per 1 september NPO-bestuurder wordt, óók als er dan nog geen nieuw kabinet is. Niet netjes, vindt Klijnsma. “Je bent staatssecretaris totdat iemand anders het stokje overneemt“, zegt de politica. 

Klijnsma is nog helemaal niet bezig met wat ze gaat doen als er straks een nieuw kabinet aantreedt. Hoewel ze al aanbiedingen krijgt, is ze niet van plan om net als Van Dam nú al een andere baan te accepteren.

De politica zegt: “Men werpt wel eens een hengeltje uit, maar ik vind het netjes om gewoon tot aan het eind van dit kabinet te blijven zitten. Daarvoor ben ik ingehuurd. Ík stap niet voortijdig op.

Er is veel kritiek op de aanstelling van Van Dam bij de NPO. Vooral omdat de publieke omroep al jaren vecht tegen het imago veel te links te zijn. De benoeming van een PvdA’er helpt daar niet bij.

Foto: Rijksoverheid/Arenda Oomen

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen