Jette Klijnsma kritisch over NPO-baantje Van Dam

Geplaatst op Fri 14 Jul 2017 om 9:58

PvdA-staatssecretaris Jette Klijnsma is er niet over te spreken dat PvdA-staatssecretaris Martijn van Dam nu al een baantje heeft aangenomen bij de NPO, terwijl er nog steeds geen nieuw kabinet is. Dat zegt ze vandaag in het AD. Van Dam maakte vorige week bekend dat hij per 1 september NPO-bestuurder wordt, óók als er dan nog geen nieuw kabinet is. Niet netjes, vindt Klijnsma. “Je bent staatssecretaris totdat iemand anders het stokje overneemt“, zegt de politica. 

Klijnsma is nog helemaal niet bezig met wat ze gaat doen als er straks een nieuw kabinet aantreedt. Hoewel ze al aanbiedingen krijgt, is ze niet van plan om net als Van Dam nú al een andere baan te accepteren.

De politica zegt: “Men werpt wel eens een hengeltje uit, maar ik vind het netjes om gewoon tot aan het eind van dit kabinet te blijven zitten. Daarvoor ben ik ingehuurd. Ík stap niet voortijdig op.

Er is veel kritiek op de aanstelling van Van Dam bij de NPO. Vooral omdat de publieke omroep al jaren vecht tegen het imago veel te links te zijn. De benoeming van een PvdA’er helpt daar niet bij.

Foto: Rijksoverheid/Arenda Oomen
16 Reacties op “Jette Klijnsma kritisch over NPO-baantje Van Dam”


 1. David

  Geef hem maar van Jetje!

 2. anonymous

  Wat een onzin.
  Als hij dit baantje niet had aangenomen had hij later 4 jaar wachtgeld
  moeten krijgen.

 3. Otto Groeneveld

  Ja duuuui Jet moet straks participeren.,Teringzooi van een ander opruimen innhet park met die rollator, logisch dat ze boos is.

 4. Wolf

  Voor het eerst van mijn leven ben ik het eens met PvdA graaier Jette.

 5. Jubbetje

  Niet moeten Ano, ze krijgen het gewoon.

 6. Huiskamer

  Partij en mediakartel. En Thierry heeft gelijk: “De mensen zijn het zo zat. Het wordt tijd voor een nieuwe politiek. Waarin mensen zelf kiezen. Over links of over rechts. Alleen de angsthazen (voor hun baantjes) kunnen daar tegen zijn.
  We gaan afscheid nemen van 1847. In het 2017 en de mensen gaan nu zelf beslissen.

 7. Von Metternich

  Ach, op papier is Nederland een representatieve democratie, maar in feite zijn we natuurlijk gewoon een communistische heilstaat, waar elke minimale ongelijkheid genadeloos wordt plat genivelleerd en waar iedereen die meer verdient dan modaal een smerige kapitalist is (tenzij hij of zij uniek talent is bij de staatsomroep). Jammer dat er geen hiernamaals bestaat, anders hadden we als reactie op de aanstelling van Van Dam Marx en Lenin tevreden kunnen horen grommen.

 8. Anoniem

  MC: haar naam is Jetta, niet Jette.

 9. Otto Groeneveld

  11.23 onder welke steen lig jij?. Nederland is een egoistsich neoliberaal klote land. Helemaal geen niveleren. Achterlijk woord totaal niet van toepassing op watbdan ook in de Nederlandse sa,enleving. Gewoon een achterbaks rechts kut land.

 10. Otto Groeneveld

  Snap je dat kut….land i pv kutland. Oprotten met die achterlijke pro Eu partij de VVD.

 11. Paut Pielusma

  Indekken en baantjes toeschuiven is PvdA beleid.

 12. Anonymous

  Jetta is een domme t€ringmongooĺ en totaal incapabel.

 13. henk

  Thierry moet zich nog bewijzen tot nu toe alleen dom geouwehoer in de kamer,roepen aan de kant is makkelijk beslissingen nemen en er uitkomen met andere partijen zie ik hem niet doen.

 14. do

  Vreselijk wijf, heeft niets aan armoede gedaan.
  Zij heeft de dwang arbeid in NL terug gebracht, met haar tegenprestatie.

 15. Luuk

  Nederland is een crimineel shit-land geworden. Geen moer aan. Zowel NPO als PvdA hebben net als VVD,D66,CD, hier driftig aan meegewerkt.

 16. Henk

  Jetta klinkt Duits en dan nog uit een gereformeerd nest ook. Wat zoek je dan bij die partij?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.