Jan Roos walgt van media-aandacht voor Vierdaagse

Fons de Poel is er vanaf vandaag op het tijdstip van De Wereld Draait Door weer met Het Gevoel van de Vierdaagse en bij SBS 6 is het Vierdaagse-programma gisteren al begonnen. Er kijken vele mensen naar, maar Jan Roos is niet een van hen. Dat zegt hij in zijn vlog. Roos walgt van de Vierdaagse-tv. “Vanaf vandaag is het weer zo ver: door alle Journaals, kranten en nieuwsrubrieken zullen we weer geteisterd worden door een jaarlijks evenement dat ieder jaar hetzelfde is.”

De Vierdaagse moet een gat in het nieuws opvullen, maar is zo irrelevant dat ‘de schijtlollige zomercolumns van de NOS er nog bij verbleken’, vindt Roos.

Het evenement gaat volgens hem nergens over. “Tienduizenden mafketels die vanaf vier uur in de nacht midden in de zomer tientallen kilometers gaan lopen. Begrijp me niet verkeerd: doe lekker wat je niet laten kan. Maar waarom daar zo vreselijk veel aandacht aan besteed moet worden, is mij al jaren een raadsel. Vrijwel ieder zichzelf respecterend journalistiek product heeft wel iemand meelopen die om de drie minuten een heel grappig verslagje doet van al het gewandeld.”

Elk jaar proberen ze weer een leuk invalshoekje te bedenken, terwijl het al 101 keer exact hetzelfde is: heel veel wandelen, blaren op je poten krijgen, zeuren dat je blaren op je poten hebt gekregen, verder wandelen en na vier dagen afzien ontvangen worden op die achterlijke Via Gladiola. Daar worden ze als een soort held geëerd en geïnterviewd door een of andere cameraploeg, die net als al hun collega’s exact hetzelfde filmpje aflevert om vervolgens via de media over ons uitgebraakt te worden.”

Journalisten kunnen zich beter nuttig gaan maken, vindt Roos. “In Hilversum en op alle andere redacties draaien ze op halve kracht, omdat de mensen op vakantie zijn. Dan krijg je dus massale aandacht voor zoiets achterlijks als jezelf vier dagen de tandjes lopen in Nijmegen of all places. Het is allemaal van een luiheid.”

Waarom gaan die redacties in de zomer niet aan de slag met onderwerpen waar we echt iets aan hebben? Ik noem: de onderste steen van MH17, wat het plan achter de massa-immigratie is of onderzoek eens hoe verrot het ministerie van Justitie nou echt is.”

Maar nee! We krijgen de Nijmeegse Wandelvierdaagse op ons bord! Nog vermoeiender om naar te kijken dan aan mee te doen.”

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen