Jan Roos vindt dat Jinek-reporter hem na-aapt

Jan Roos vindt dat de 40-jarige Jaïr Ferwerda uit Helmond hem na-aapt in de talkshow van Eva Jinek. Dat laat de oud-PowNed-reporter weten op Twitter. Ferwerda verzorgt elke avond een politiek item in Jinek, waarin hij zich omringt met dé kopstukken uit politiek Den Haag. “Valt het niemand op dat die Jaïr precies hetzelfde kunstje doet als de verguisde Jan Roos in PowNed-tijd?“, twittert ene Anne-Sophie. Roos daarop: “Hahaha. Klopt. Jinek heeft een softe Jan Roos in dienst genomen.

De items van Ferwerda zijn over het algemeen een stuk positiever van toon dan die van Roos waren, dus hij zal iets beter liggen bij de politici in Den Haag. Frits Barend, die Ferwerda nog kent als verslaggever van Barend & Van Dorp, twitterde gisterenavond nog: “Heerlijk, het avondleuke hoogtepunt over de formatie bij Jinek, de rubriek van Jaïr Ferwerda.

Jinek en Roos hebben een geschiedenis met elkaar. Mede door zijn optredens bij Pauw & Jinek: De Verkiezingen faalde Roos bij de Tweede Kamerverkiezingen in maart. In een van de uitzendingen werd de anders zo brutale Roos flink op zijn plek gezet door Jinek.

Na die uitzending noemde Roos zowel Jeroen Pauw als Eva Jinek ‘zo links als de pest‘.

Foto: KRO-NCRV, Jinek

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen