Jacqueline Kolman nieuwe zendermanager SBS 6

Geplaatst op Fri 14 Jul 2017 om 10:14

Jacqueline Kolman start op 7 augustus als de nieuwe zendermanager van SBS 6. Ze is de opvolger van Karin de Groot, die is benoemd tot Directeur Televisie van SBS. Dat heeft de zendergroep vandaag laten weten. Kolman is in deze functie verantwoordelijk voor onder meer de programmering en programma’s van SBS 6, de op twee na grootste tv-zender van Nederland. “Na de afgelopen vijf jaar vooral internationaal werkzaam te zijn geweest, verheug ik me enorm op mijn rol bij SBS 6“, zegt ze.

Kolman werkt al ruim 25 jaar in de media. Haar laatste functie was Global Head Creative Consultancy bij producent EndemolShine Group. Daarvoor bekleedde zij leidinggevende functies bij tv-producenten I Care Producties, Palm Plus Producties, Endemol Nederland en John de Mol Produkties.

Nu maakt ze de stap naar het leiden van een tv-zender. “SBS is een dynamisch bedrijf met een bijzonder kansrijke toekomst en met ruimte voor groei en verdere ontwikkeling. In het huidige, roerige medialandschap aan een zender met zoveel potentie mee en verder kunnen bouwen – een mooiere taak is er niet!

Karin de Groot, Directeur Televisie, is vol van vertrouwen: “Jacqueline Kolman is een zeer ervaren tv-maker met een uitgebreide staat van dienst. Op dit gebied is zij ook gewend om uiteenlopende teams aan te sturen. Ik ken haar als een sterke, energieke en toegankelijke persoonlijkheid en kijk uit naar onze samenwerking.

Foto: Persbericht SBS
19 Reacties op “Jacqueline Kolman nieuwe zendermanager SBS 6”


 1. tvmaker

  Vrij aan t roer! Dat moet goed komen. Gun het SBS ook!

 2. Annoniemus

  De zoveelste !

 3. Bjorn

  Weet iemand al een lijstje van alle nieuwe programma’s op sbs6 in het najaar. Dinsdag wornsdsag donderdag moeten gevuld worden. Maandag dokter Tinus en Frank Visser en zondag misdaad en undercover met wegmisbruikers. Vrijdag zal wel circus gerschtaniwitz komen omdsat de voice pas eind september begint.

  Hoop dat roy donders en dre hazes op de dinsdag komen ipv vrijdag.

 4. M

  Al weer een geld dat wordt verspild aan het salaris van een baasje. Ze heeft ervaring met leiden van teams. Heeft ze ook van jongs af aan iets met televisie? Dat lees ik nergens. Had het net zo goed een andere branche kunnen zijn waar ze leiding geeft? Als het dat laatste is verwacht ik er weer niet veel van. Als je een tv zender goed wil leiden dan moet je hart hebben voor televisie. Programmeren is een kunst en niet het zelfde als bijvoorbeeld een werkrooster maken voor een bedrijf. Die taak wordt tegenwoordig zeer onderschat.

 5. SD

  Wat leuk!! Zo’n ontzettend leuke getalenteerde vakvrouw! Gefeliciteerd Jacqueline!

 6. Mediaprak

  De twee na populairste zender, klinkt toch beter dan nr 3 van de drie familiezenders.

 7. PremH

  En weer iemand die geen kennis heeft van programmeren. Ons kent ons.

 8. J

  @Bjorn:
  DOKTER TINUS (vanaf 28-8)
  MR FRANKS VISSER DOET UITSPRAAK (vanaf 28-8)
  DE PERFECTE VRAAG (vanaf 29-8)
  MENSENKENNIS (vanaf 29-8)
  STEENRIJK, STRAATARM (vanaf 30-8)
  DE DESIGNDROOM (vanaf 30-8)
  UNDERCOVER IN NEDERLAND (vanaf 20-8)
  MOORD OF ZELFMOORD
  CHANGE THAT TUNE
  BOSWACHTER GEZOCHT (vanaf 1-9)
  HART IN AKTIE
  HUIZENJACHT (vooravond najaar)
  WEDDEN DAT IK HET KAN
  TALENTEN ZONDER CENTEN
  BONJE MET DE BUREN
  DRONE MASTERS
  REAL-LIFE SOAP ANDRÉ HAZES
  NAAR BED MET IRENE
  CIRCUS GERSCHTANOWITZ
  KOMT EEN MAN BIJ DE DOKTER
  800 WOORDEN (2018)
  DE WERELD ROND MET 80-JARIGEN (2018)

 9. Meneer Kaktus

  Dit kan Jacqueline wel.

 10. Von Metternich

  “SBS is een dynamisch bedrijf met een bijzonder kansrijke toekomst en met ruimte voor groei en verdere ontwikkeling. In het huidige, roerige medialandschap aan een zender met zoveel potentie mee en verder kunnen bouwen – een mooiere taak is er niet!”

  En wat heeft u vanochtend gegeten, mw Kolman? “een broodje cliché, met van die heerlijk clicheepitjes erop. Plakje cliché erop en een heerlijk scheutje cliché erbij om het helemaal af te maken!”

 11. Ron

  @M: helemaal mee eens en had het niet beter kunnen beschrijven. Dit mevrouwtje is ook weer een passant. En ze hebben wat met vrouwen in de leiding bij SBS gehad en daar stappen ze maar niet vanaf nu het 100% Talpa is. Remember Tina Kijk(r)amp….

 12. Jubbetje

  Ik dacht even dat het Ria Valk was.

 13. Bjorn

  @j en om 2000 uur op sbs Dit najaar?

 14. west

  @ Von Metternich

  Diese gedachte haben mij frund her Winkelman bei der ZDF auch
  Diese SBS6 fahre RTL voorbei in der toekomst
  und Linda kommen nach SBS6

 15. Robert

  @ west Jezus was ist dein Deutsch schlecht, und dumm

 16. Anonymous

  Flop.

 17. Bart

  Natuurlijk, en met Nicolette van Dam als nieuw gezicht gaan ze het echt helemaal redden daar op het Rietlandpark. Hoe kun je nou toch al die uitgekotste, oude RTL gezichten een contract aanbieden? Die mensen zijn daar niet voor niets op straat gezet. Omdat ze namelijk niet scoorden.

 18. Carolien N

  Is die Remco al weer weg

 19. marieke

  Wat een goede keuze: iemand die zo’n 25 jaar geleden is begonnen met tv maken en sinds die jaren is doorgegroeid naar het baasje-zijn. En een goede (weet ik uit eigen ervaring). Heel veel succes!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.