Jacqueline Kolman nieuwe zendermanager SBS 6

Jacqueline Kolman start op 7 augustus als de nieuwe zendermanager van SBS 6. Ze is de opvolger van Karin de Groot, die is benoemd tot Directeur Televisie van SBS. Dat heeft de zendergroep vandaag laten weten. Kolman is in deze functie verantwoordelijk voor onder meer de programmering en programma’s van SBS 6, de op twee na grootste tv-zender van Nederland. “Na de afgelopen vijf jaar vooral internationaal werkzaam te zijn geweest, verheug ik me enorm op mijn rol bij SBS 6“, zegt ze.

Kolman werkt al ruim 25 jaar in de media. Haar laatste functie was Global Head Creative Consultancy bij producent EndemolShine Group. Daarvoor bekleedde zij leidinggevende functies bij tv-producenten I Care Producties, Palm Plus Producties, Endemol Nederland en John de Mol Produkties.

Nu maakt ze de stap naar het leiden van een tv-zender. “SBS is een dynamisch bedrijf met een bijzonder kansrijke toekomst en met ruimte voor groei en verdere ontwikkeling. In het huidige, roerige medialandschap aan een zender met zoveel potentie mee en verder kunnen bouwen – een mooiere taak is er niet!

Karin de Groot, Directeur Televisie, is vol van vertrouwen: “Jacqueline Kolman is een zeer ervaren tv-maker met een uitgebreide staat van dienst. Op dit gebied is zij ook gewend om uiteenlopende teams aan te sturen. Ik ken haar als een sterke, energieke en toegankelijke persoonlijkheid en kijk uit naar onze samenwerking.

Foto: Persbericht SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen