‘Goed dat NPO homo-tv uit niche-hoek haalt’

Dorien Rozing vindt het een grote stap voorwaarts dat haar internetserie Queer Amsterdam is opgenomen in de tv-programmering van NPO 3. Dat vertelt ze in een persbericht van BNN. Queer Amsterdam ging eerder dit jaar in première op het YouTube-kanaal van BNN, maar is maandag om 23.30 uur ook in één ruk te zien op NPO 3. “Tof om te zien dat tijdens Pride 2017 niet alleen de Amsterdamse grachten roze kleuren, maar ook de programmering bij de NPO“, zegt ze.

NPO 3 zendt de serie uit om de veelzijdigheid van de LHBTQ-gemeenschap te vieren. “Deze fictieserie gaat over een groep vrienden die zichzelf als queer identificeert. De term queer zegt namelijk vooral: je hoeft niet te kiezen. En op die manier wordt korte metten gemaakt met het traditionele hokjesdenken“, aldus BNN.

Maakster Dorien Rozing is blij: “Het is belangrijk dat een serie als deze niet alleen online te vinden is maar ook bij de NPO online en op televisie. Dit haalt de thematiek uit de niche waarmee je een publiek bereikt dat er niet al actief naar op zoek was, maar er per ongeluk langs zapt en, hopelijk, blijft hangen. En dan kunnen we ’s flink tegen die hokjes gaan schoppen!

Queer Amsterdam is van origine een webserie op het YouTube-kanaal van BNN. De serie bestaat uit negen afleveringen die allemaal rond de zes minuten duren. Tijdens de Pride 2017 worden ze allemaal achter elkaar uitgezonden op televisie.

Tijdens de serie wordt per aflevering kennis gemaakt met interessante personages die stuk voor stuk een bijdrage leveren aan nieuwe inzichten in de LHBTQ-gemeenschap.

In de eerste aflevering maakt de kijker kennis met Sam (Stefanie van Leersum). Net als Sam besluit als man door het leven te gaan, ontmoet ze een lesbisch meisje dat op haar valt als vrouw. “Vergeet de zoveelste excuushomo die enkel als bijpersonage wordt neergezet maar ga zitten voor de veelzijdigheid die de queergemeenschap in petto heeft.”

Foto: Persbericht BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen