Gert Verhulst wil dat Eva Jinek kleur bekent

Gert Verhulst, een van de bekendste tv-sterren van Vlaanderen, vindt niet dat talkshowpresentatoren als hijzelf en Eva Jinek altijd objectief en neutraal moeten zijn. Dat vertelde hij dinsdagavond aan tafel in Jinek. Objectiviteit is overrated, vindt Verhulst. Al denkt volgens Jinek daar niet iedereen zo over: “Er is altijd discussie over. Sommige mensen zeggen: ‘Daar ben ik helemaal niet in geïnteresseerd.’ Andere mensen zeggen: ‘Laat maar je mening horen, dan weet ik waar je vandaan komt.’”

Soms denkt Jinek dat het goed is om je mening te laten horen: “Misschien helpt het om kaders te schetsen voor waar je dan over praat. Dat je niet een soort quasi-objectief doet.”

Verhulst is het daarmee eens. “Ik vind het interessant om te weten wat jij denkt. Het toont ook wie jij bent. Ik ben meer geïnteresseerd in jou als ik weet hoe jij over bepaalde dingen denkt.”

Politieke kwesties liggen voor Verhulst gevoeliger. “Dat is voor mij heel moeilijk. Ik ben een kleine zelfstandige en ik heb pretparken. Álle mensen zijn klant daar, dus ik wil niet te veel mensen tegen de borst stuiten. Dat is een commerciële overweging.”

Overigens deelde hij ook nog een compliment uit aan Jinek: “Jij bent ontzettend hard naar Vlaamse normen. Heel hard, heel imponerend. Het valt nu wel redelijk mee. Je bent minder hard geworden dan een tijd geleden. Dat vind ik wel. Ik weet niet wat er gebeurd is in je leven, maar je bent iets zachter geworden.

Foto: KRO-NCRV, Jinek

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen